22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sahte doktor ortaokul mezunu çıktı!

Doktor olmadığı halde sahte diplomayla 10 yıldır çeşitli illerde Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık ocaklarında hekimlik yaptığı tespit edilen kadının "ortaokul mezunu" olduğu ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı, Zekiye B.K.'nın (36) tıp fakültesi mezunu olmadığı halde sahte diplomayla 10 yıldır çeşitli illerde hekimlik yaptığını tespit etti.

Konuyu emniyete bildiren bakanlık, eksik bir evrakı tamamlaması bahanesiyle Zekiye B.K.'yı Ankara'ya çağırdı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın gözetiminde başlatılan operasyon kapsamında Zekiye B.K., geldiği Personel Genel Müdürlüğü'nde gözaltına alındı. Polis ve savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılan sahte doktor, tutuklanarak cezaevine konuldu.

2 çocuk annesi Zekiye B.K.'nın 'ortaokul mezunu' olduğu ve lise ikinci sınıftan ayrıldığı ortaya çıktı. Ailesinin doktor olmasını çok istediği ancak bunda başarılı olamayınca kendi elleriyle düzenlediği sahte diplomayla hekimliğe başlayan kadının, doktor olarak atanmadan önce 6 yıl boyunca her gün "Okula gidiyorum" diyerek evden çıkıp akşam geri döndüğü öğrenildi. Kendi hazırladığı sahte diplomayı fotokopi ile çoğaltan Zekiye B.K., aslını göstermediği halde noterden onaylattığı belgeyle hekimlik için 1998 yılında Sağlık Bakanlığı'na başvurdu.

Belgelerin sahte olduğunu fark edemeyen bakanlık, mevzuat gereği sınav yapmadan Zekiye B.K.'yı Gaziantep Kömürler Şatır Höyük Sağlık Ocağı'na atadı. Zekiye B.K., daha sonra Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesindeki sağlık ocağında tayin edildi. Ailesinin, hatta eşinin bile sahte doktor olduğunu bilmediği kadın, 10 yıllık maceranın ardından 7 Şubat 2008 tarihinde operasyonla yakalandı.

Bu arada, olayın ortaya çıkmasından sonra Küçükkuyu beldesi sakinleri büyük şaşkınlık yaşıyor. 4.5 yıl boyunca muayene oldukları doktorun sahte olduğunu öğrenen belde sakinleri, "Normal bir doktor gibi bizleri muayene edip ilaç yazıyordu. 4.5 yıl boyunca bizi sahte bir doktor mu muayene etti? İnanılacak gibi değil" diyerek şaşkınlıklarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 11:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?