5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

"Bıçak Kemiğe Dayandı" Mitingi

DİSK'e bağlı Emekli-Sen, 7 Ekim tarihinde yapacakları "Yeter artık bıçak kemiğe dayandı" mitingiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. 

Kızılay GİMA Alışveriş Merkezi önünde toplanan Emekli-Sen üyeleri adına Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen bir açıklama yaptı. Beysülen, emeklilerin büyük kısmının emekli maaşıyla geçinemediği için halen çalışmak zorunda kaldığını belirterek, bir çok emeklinin işsiz çocuk ve torunlarına bakmak zorunda kaldığını ifade etti. Emeklilerin sosyal güvenlikle ilgili sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Beysülen, "Milyonlarca emekli yıllardır yok sayılıyor" dedi. 

Hükümete seslerini duyurmak için 7 Ekim 2006 tarihinde Ankara'da "Yeter artık bıçak kemiğe dayandı" mitingi yapacaklarını söyleyen Beysülen, açlık sınırında olduğunu ifade ettiklerini maaşların ihtiyaçları karşılayacak düzeye çıkarılması gerektiğini ifada etti. Banka ve hastane kuyruklarını ortadan kaldırılmasını isteyen Beysülen, herkese parasız sağlık, parasız eğitim hakkının sağlanması gerektiğini vurguladı. Hükümetin toplu görüşmelerde bir kez daha IMF'nin sözünü dinlediğini iddia eden Beysülen, "Hükümeti milyonlarca kamu çalışanıyla onların dul ve yetimlerini mağdur eden bu tavrından vazgeçmeye ve yıllardır karşılanmamış olan kayıplarımızı karşılayacak düzeyde ücret zammı yapmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 14:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?