1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

"Deprem önlemleri yetersiz"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, olası bir depreme karşı bazı belediyelerin aldığı önlemleri sembolik bulduğunu belirterek, "Ankara'da şimdi bir deprem olsa bazı bölgelerimiz fevkalade kötü durumda. Bu ciddi bir sıkıntıdır, ben tedbirlerin yeterli olduğuna inanmıyorum" dedi.

Belediyelerin içki yasağıyla ilgili tartışmaları da abartılı bulan Gökçek, Bentderesi'ndeki genelevin yıkımıyla ilgili haberlerle ise acitasyon yapıldığını savundu. Gökçek, 2005 yılı faaliyetleriyle ilgili olarak belediyenin Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Gökçek, gündeme tekrar damgasını vurdu. Bir gazetecinin Bentderesi'nde bulunan genelevin yıkılması konusundaki sorulara sert çıktığı yönündeki hatırlatma üzerine Gökçek, "Ben Bentderesi ile ilgili konuya sert çıkmadım. Atatürk'ün sergisini gezerken bu sorunun sorulmasına sert çıktım. Bu öncelikle Atatürk'e yapılan saygısızlıktır. Ben o soruya orada cevap verseydim, 'Atatürk sergisinde Genelev açıklaması' diye haber çıkacaktı. Ben de sinirlendim ve 'saygısızlık yapmayın' dedim" diye konuştu. Gökçek, Ulus'ta yapacakları kentsel dönüşüm projesinin 9 ayrı etabı olduğuna dikkat çekerek sadece Bentderesi ile ilgili konunun gündeme gelmesinden dolayı rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Hacı Bayram için Bentderesi'ndeki genelevi yıkıyor' demek gazetecilik değil, resmen acitasyondur" diye tepki gösterdi.

Gökçek, 2005 yılında Belediye tesislerinde uygulanan içki yasağının 2006 yılı içerisinde de devam edip etmeyeceği yönünde bir soruya, "İçki yasağı yok'' diye cevap verdi. Sadece Mogan Gölü Piknik Alanı içerisinde içki yasağı olduğunu ve bunun dışında belediye tesisleri içerisindeki restoranlarda içki içildiğini belirten Gökçek, "Altınpark'taki restoranlarda ve belediye tesisi olan Kale Washington Restoran'da 12 yıldır içki içiliyor. Bu konu ciddi değil abartılı olarak ele alınıyor. Park ve bahçelerde çocukların oyun oynadıkları yerlerde içki içilmesine de müsaade edemeyiz" açıklamasında bulundu.

Bir basın mensubunun olası depreme karşı Türkiye'de birçok belediyenin deprem hazırlığı yaptığını hatırlatarak, Ankara'da ne tür deprem hazırlıkları yapıldığını sorması üzerine Gökçek, "Realist olarak söylemek gerekirse bu konuda yapılan tüm faaliyetler sembolik" dedi. Deprem olduğu zaman bugün alınan en üst seviyedeki önlemlerin bile yetersiz olacağı kanaatinde olduğunun altını çizen Gökçek şunları söyledi: "Biz Ankara'da itfaiyecilere deprem eğitimi verdik. Ancak öyle ciddi bir durumda herkes kendi derdine düşer. Realist olmak lazım. Bu konuda hükümet ve bakanlıklar organize olmalı. Düzce depreminde en büyük yardımı biz yaptık. Çünkü telaş içinde değildik. Şimdi Ankara'da bir deprem olsa bazı bölgelerin binaları fevkalade kötü. Gelin boşaltalım desek kimse boşaltmaz. Yıkalım desek kaç trilyon para. Bunlar ciddi sıkıntılardır. Realist olarak hareket etmek lazım. Mevcut tedbirlerin yeterli olduğuna inanmıyorum. En gelişmiş ülkelerde bile tedbirler yetersiz oluyor. Allah başımıza böyle bir felaket vermesin."

Gökçek, Ankara'nın her yıl yüzde 6 oranında göç aldığını belirterek, tercih edilmesini, sosyal hayatının gelişmiş olması ve sosyal yardımların cazip gelmesine bağladı. Gökçek kolera salgınıyla ilgili kendisine bir bilgi gelmediğini, konunun da Sağlık Bakanlığı'nı ilgilendirdiğini belirtti. Su sayaçlarıyla ilgili konunun yanlış anlaşıldığına dikkat çeken Gökçek, "Bu şartı biz getirmedik, kanuna göre 10 yıl aradan sonra su sayaçlarının değiştirilmesi gerekiyor. Vatandaş kendi isteğiyle sayacını değiştirecektir" değerlendirmesini yaptı.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 13:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman aydin IP: 84.113.209.xxx Tarih : 7.01.2006 16:41:27
Kus hastaliklari ile ilgili herhangi bir calismaniz varmi?