5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

"Görme Engellilere destek sürecek"

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Altı Nokta Körler Derneği'ne yardımlarını sürdüreceklerini belirterek, "2006 yılı sonuna kadar 25 milyar kadar yardım yapacağız" dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Altı Nokta Körler Derneği'ni ziyaret eti. Bakan Koç, burada derneğin sorunlarına ilişkin bilgi aldı. Koç, görme ve duyma engellilere sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın değil, Milli Eğitim, Sağlık, gibi bütün bakanlıkların yardım etmesi gerektiğini belirtti. Avrupa Kitap Fuarına gideceğini söyleyen Bakan Koç, burada görme ve duyma engelliler için bir yenilik varsa bakacağını dile getirdi. Altı Nokta Körler Derneği'ndeki sesli kütüphaneler için 6.5 milyon YTL kaset yardımı yaptıklarını ifade eden Bakan Koç, 2006 yılı sonuna bu yardımı 25 milyara tamamlayacaklarını bildirdi. Derneğin bakanlıktan isteklerini yerine getireceklerini kaydeden Koç, bütün Türkiye'de kütüphaneleri yaygınlaştıracaklarını belirtti. Her kütüphane de en az 10 tane bilgisayar ve dinleme kasetleri olacağını dile getiren Koç, kütüphaneleri 81 vilayete yaygınlaştıracaklarını kaydetti. Bakan Koç, derneğin büyük bir hizmet yaptığını vurgulayarak, bakanlık olarak bu konuda üzerine düşenleri yapacaklarını belirtti. Koç sesli dinleme kasetleri için de tiyatro sanatçılarının seferber edilebileceğini belirterek, sanatçıların roman, şiir, hikaye okumalarında da yardım edebileceklerini kaydetti. 

Altı Nokta Körler Hizmet Vakfı Başkanı Turhan İçli de konuşmasında derneğin tamamen halkın katkıları ile yapılan bir merkez olduğunu belirtti. Merkezin görme engellilere yönelik kabartma ve ses materyalleri ürettiğini anımsatan İçli, yaygın eğitim alanında da çeşitli mesleki kursların düzenlendiğini söyledi. İçli, derneğin Türkiye'nin ilk ve tek kültür merkezi olduğunu söyledi. İçli merkezin yurt dışındaki görme engellilere de hizmet verdiğini kaydederek, bu merkeze Bakanlığın bir desteğinin olması gerektiğini vurguladı. İçli, Bakan Koç'tan bakanlığın kendilerine maddi açıdan destek vermelerini istedi. Derneğin kamuoyundan gelen desteklerle birlikte ayakta kalabildiğini söyleyen İçli, merkezde 20'ye yakın personelin çalıştığını ve merkezin aylık giderinin 30 milyarı bulduğunu belirtti. 

Kitap alımları kabartma ve sesli kitap alımlarında ayakta durması için Bakan Koç'tan destek isteyen İçli'nin, derneğin işletilemeyen stüdyoları olduğunu belirtmesi üzerine, Koç'tan, "Siz işletin biz satın alırız" açıklaması geldi. Bakan Koç daha sonra dernek içerisindeki kütüphane, matbaa ve stüdyo bölümlerini gezdi. Koç burada sesli materyallere ilişkin uygulamalı olarak bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 12:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?