5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

3 örnek pozitif çıktı

Sağlık Bakanlığı, bugün itibariyle Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı Viroloji Laboratuarı'nda yapılan 188 numune incelemesinin 3'ünün pozitif çıktığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün itibariyle incelenen 188 numunenin 3'ünün pozitif, 185'inin de negatif olduğu belirtildi. Pozitiflik tespit edilen vakaların Siirt (Baykan), Şanlıurfa (Viranşehir) ve Ağrı (Doğubeyazıt) illerinde oturdukları ve hepsinde tavuk temas öyküsü bulunduğu kaydedildi. Pozitiflik tespit edilenlerden Hülya Koçyiğit'in daha önce Van 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde takip edilen 4 kardeşten biri olduğu ve 6 Ocak 2006 tarihinde hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Hülya Koçyiğit'in otopsiyle alınan akciğer dokusunda H5N1 pozitifliğinin de tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, yeni pozitiflik tespit edilen diğer 2 vakanın durumunun da stabil seyrettiği kaydedildi. Basına yansıyan kuş gribi şüphesiyle Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nden 4 askerin sevk edildiği haberi üzerine yapılan araştırmada, bir güvercin ölüsü olduğu ve bununla yakın temas olmadığının anlaşıldığı, ancak çok öncesinden derin anemisi olan bir askerin anemi nedeni araştırılmak üzere 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Kliniği'ne yatırıldığı bildirildi.

Açıklamada, kuş gribinin hayvandan insana geçen bir hastalık olduğu hatırlatılarak, başta çocuklar olmak üzere tüm vatandaşların yabani kuşlar dahil tüm kanatlı hayvan temasından kaçınılması gerektiği vurgulandı.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 13:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?