4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Anafartalar'da kayıp sayısı 8'e çıktı

ANKARA'nın Ulus Semti'ndeki Anafartalar Çarşısı önünde meydana gelen patlamada yaralanan 22 yaşındaki Hülya Develi, tedavi gördüğü Hacettepe Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Develi'nin ölümüyle patlamada ölenlerin sayısı 8'e çıktı.

 
Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'nda Güven Akkuş adlı teröristin 22 Mayıs 2007'de üzerinde bulunan patlayıcıları patlatması sonucu 6 kişi yaşamını yitirmişti. Patlamada yaralanarak, İbni Sina Hastanesi Reanimasyon Servisi'nde tedavi altına alınan Selahattin Deniz ise 7 Haziran sabahı yaşamını yitirmiş, ölü sayası 7'ye yükselmişti. Patlamada başına ve omuzuna isabet eden şarapnel parçalarıyla ağır yaralanan ve Hacettepe Beyin Cerrahisi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Hülya Develi de bu sabah 25 günlük yaşam savaşını kaybetti. Patlamanın meydana geldiği Ulus Semti'nde bir gazinoda konsomatrist olarak çalışan Develi'nin hayat hikayesi ise yürek parçalar cinsten.

O GÜN ÇOCUĞUNA AYAKKABI ALACAKTI
Develi, patlamanın meydana geldiği gün, 6 yaşındaki oğluna ayakkabı almak için işyerinden izin aldı. Anafartalar Çarşısı'nda bulunan ayakkabı mağazasına gitmek isteyen Develi, o sırada meydana gelen patlamada ağır yaralandı.

15'İNDE EVLENDİRİLDİ
Hülya Develi, 15 yaşındayken ailesi tarafından istemediği halde evlendirildi. Bir yıl süren evlilikte bir erkek çocuğu oldu. Boşandıktan sonra baba evine dönmek isteyen Develi, evliliğini yürütemediği gerekçesiyle ailesi tarafından rededildi. Henüz bir yaşındaki oğlu ile ortada kalan Develi, daha sonra Ankara'ya taşınarak bir gecekonduya yerleşti. İş için çaldığı bütün kapılardan geri dönen Develi, tanıştığı bir arkadaşının vasıtasıyla Ulus semtinde bir gazinoda konsomatrist olarak işe başladı. 4 yıldır konsomatrist olarak çalışan Develi, patlamadan bir hafta önce arkadaşlarına, “Ben iş buldum, 1 Haziran'da ayrılıp gideceğim'' dediği öğrenildi. Bu arada 6 yaşındaki oğlu ortada kalan Hülya Develi'nin yakınları devlet aleyhine terör tazminatı açacaklarını söyledi. Develi'nin arkadaşları ise “Hülya, hayattayken gün yüzü görmedi. Hayatı hep acılarla doluydu. Burda devlet büyüklerimize sesleniyoruz, bari çocuğuna sahip çıksınlar. Ona iyi bir gelecek sağlasınlar'' dedi.


Develi'nin cenazesi, savcılığının incelemesinin ardından buradan alınarak Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde toprağa verildi.

DHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 18:30:22
Güncelleme :18 Haziran 2007 Pazartesi 21:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?