5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ankara-Eskişehir arası hızlı tren

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu yıl sonunda 259 kilometrelik Ankara-Eskişehir hızlı tren hattını hizmete açacaklarını söyledi. Yıldırım, kan bağışı yaparak, "İnsanın Kana, Türkiye'nin Demiryollarına İhtiyacı Var" kampanyasını başlattı. Bir ünite kan veren Yıldırım, "400 gram hafifledim" şeklinde espri yaptı.

Kızılay ve TCDD işbirliğiyle düzenlenen "İnsanın Kana, Türkiye'nin Demiryollarına İhtiyacı Var" isimli kan bağış kampanyası Ankara Garı'nda yapılan bir törenle başladı. Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman katıldı. Törende telekonferans sistemiyle Afyon, Adana, İstanbul, İzmir ve Sivas ile bağlantı kuruldu. Törende konuşan, Kızılay Genel Kurulu'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bir elinde reçete, bir elinde kan torbası vatandaşlar sokak sokak kan aramasın" sözlerini emir kabul ettiklerini ve art arda kampanyalar başlatarak kan bağışı bilincini artırmaya çalıştıklarını söyledi. Kampanyaya Türk-İş ile start verdiklerini ifade eden Küçükali, kampanyalar neticesinde iyi sonuçlar aldıklarını bildirdi.

Bakan Yıldırım ise, demiryolunun çile ve vefa işi olduğunu ve bir buçuk asırdır halka hizmet vermeyi sürdürdüğünü kaydetti. Son 50 yıldır ihmal edilen demiryollarının birikmiş sorunlarını çözmek için kolları sıvadıklarını anlatan Yıldırım, hedeflerinin gelişmiş Avrupa ülkelerinde demiryolu altyapısı standardını yakalamak olduğunu vurguladı. 3 yılda önemli projelere imza atıklarını söyleyen Yıldırım, "Bu yıl sonunda 259 kilometrelik Ankara-Eskişehir hızlı tren hattını hizmete açacağız. Hızlı tren taşımacılığını halkımızla buluşturacağız. Projenin zamanında başlaması için arkadaşlar üç vardiya çalışıyor" diye konuştu. Zaman zaman yaşanan tren kazaları konusuna da değinen Yıldırım, izinsiz yapılan hemzemin geçitlerinden dert yandı.

Kızılay Genel Başkanı Küçükali, Bakan Yıldırım ve TCDD Genel Müdürü Karaman'a teşekkür plaketi verdi. Yıldırım, daha sonra kan bağışında bulunarak kampanyayı başlattı. Bir ünite kan veren Yıldırım, "400 gram hafifledim" şeklinde espri yaptı. En son 6 ay önce kan verdiğini anlatan Yıldırım, herkesi gönüllü kan bağışçısı olmaya davet etti. Yıldırım, kan verdikten sonra kendisine ikram edilen meyve suyunu içerken, görevlilere, "Bu da şirketten mi?" diye takıldı. Yıldırım, toplantıdan ayrılırken İzmir'in Menemen İlçesi'nde meydana gelen tren kazasında 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 11:13:21
Güncelleme :24 Nisan 2006 Pazartesi 20:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?