4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ankara teröre karşı alarmda

Ankara teröre karşı alarmda. Ulus'taki patlamanın ardından Başbakanlık'ta güvenlik zirvesi toplandı. Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül başkanlığındaki toplantıya Emniyet'in üst düzey birimleri katılıyor.

Başbakanlık'taki toplantıya hükümet kanadından Gül ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener katılıyor.

İçişleri Bakanı Osman Güneş ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'ın katıldığı toplantıda Emniyet'in üst düzey yöneticileri de var.

Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner de terör toplantısına katılan isimler arasında yer alıyor.

Toplantıda Ulus'taki patlama ele alınıyor. Türkiye'de benzer saldırıların olabileceğine ilişkin istihbari bilgiler de toplantıda değerlendirilecek.

Zirvede ayrıca Emniyet'in PKK'nın ateşkesi bozduğu ve büyük kentlerle turistik bölgelerde sansasyonel bombalı eylemler yapabileceği yönündeki istihbaratı da ele alınacak.

Emniyet tüm birimlerini bu istibarata karşı uyarmış ve canlı bomba olma ihtimali bulunan bazı kişilerin fotoğraflarını da tüm birimlerine dağıtmıştı.

Ankara dün saldırıların hedefi oldu

Ankara’nın işlek merkezlerinden Ulus'taki Anafartalar Çarşısı dün saat 18.45 sıralarında şiddetli bir patlamaya sahne oldu.

Patlama sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 100 kişi de yaralandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ankara Valiliği'nde kriz merkezi oluşturuldu.
AA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 11:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?