5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ankara Valiliğinin sitesi ''hacklendi''

Ankara Valiliğinin resmi internet sitesi, bilgisayar korsanları (hacker) tarafından "hacklendi".

"Sitedeki güvenlik sorunlarını defalarca site editörüne mail ile bildirmelerine rağmen ciddiye alınmadıklarını" savunan bilgisayar korsanları, sayfaya "bilgisayar korsanlarını (hacker) küçümsemeyin" mesajı bıraktı.

Ankara Valililiğinin "http://www.ankara.gov.tr" adresini hackleyen "GICIKX & HDD Security Team" rumuzlu bilgisayar korsanları, site editörüne güvenlikle ilgili tavsiyelerde bulundu. Site kodlarının gözden geçirilmesini, FCK editörü kullanılmamasını, resim uzantılarının denetlenmesini ve şifrelerin günlük olarak değiştirilmesini tavsiye eden hackerler, güvenlik zafiyetlerini herkesten önce gördüklerini belirttiler.

Hackerler, giriş sayfasına bıraktıkları mesajda, "Siber savaşların öne çıktığı, Lübnan'daki katliamlar her gün devam ettiği bu günlerde, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti olan Ankara Valiliği kendi resmi internet sitesini savunmasız bırakmıştır" ifadesine yer verdiler.

Sorunun sadece Ankara Valiliğinin internet sitesinde değil, bir çok valilik ve belediye sitesinde de mevcut olduğunu iddia eden bilgisayar korsanları, yetkililere seslenerek siteye, "İnternet'e daha çok önem verin! Güvenliğinden emin olmadığınız sistemleri kullanmayın! Bilgisayar Korsanlarını (hacker) küçümsemeyin! Ne Yapıyorsak Türkiye için. Amacımız, internette Türkün Gücünü Tüm Dünyaya Göstermek" mesajını bıraktılar.

Öte yandan Ankara Valiliği yetkilileri, sitedeki sorunun giderilmesi için çalışma başlatıldığını bildirdiler.
A.A
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2006 Pazar 12:24:15
Güncelleme :6 Ağustos 2006 Pazar 12:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?