4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ankara'da Dink'in öldürülmesi kınandı

Ankara'da çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katlımıyla Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesini kınandı.

Yüksel Caddesi'nde toplanan yaklaşık 600 kişilik bir grup, Hrant Dink'in öldürülmesini protesto etti. Ellerinde Hrant Dink'in fotoğrafını ve bugünkü gazelerdeki ölüm haberini gösteren gurup üyeleri "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz", "Ateş etme konuş" şeklinde pankart taşıdı ve "Yaşaşın halkları kardeşliği" şeklinde sloganı attı.

Ankara Aydın Sanatçı İnisiyatifi tarafından düzenlenen eylemde, 'Hrant'ın okuyamayacağı bir mektup' başlıklı metin okundu. Metinde şu ifadelere yer verildi: "Biliyoruz sen bir Türk insanıydın, Türk aydınıydın. Anadolu'yu en az her birimiz kadar seviyordun. Sen bir çiçektin. Kendince bolu bosu olan, sesi, rengi olan.

Sen uçan bir güvercin olmayı yeğledin. Halkların kardeşliğine doğru kanat çırptın. Her kanat çırpınışında, havayı her ırgalayışında beraberdik aslında. Her ne ise işlediğin o suç, beraber işledik.

Olup bitenleri birlikte yaşadık. Ötekileştirme, ırkçılık, sovenizm körüklendi ülkemizde. Olur olmaz nedenler, sudan bahanelerle linç kültürü geliştirildi. Cinayetler işlendi bu yolda. İçeride tutuklu ve hükümlülere yönelik, dışarda aydınlara yönelik tecrit koşulları uygulandı. 301.madde diye kanun yazıldı kitaplara. Duruşma salonlarında, yargıçların savcıların yarım bıraktıkları adliye koridorlarında, sokaklarda, resmi, az resmi, gayri resmi görevliler tamamladı.

Onları, katillerini tanıyoruz biz. Onca yazarı, aydını, bilim insanını, toptan ya da tek tek katleden kimler olduğunu biliyoruz. Senin katilin de dahil. tüm katillerin kimler olduğun devletin bildiğini biliyoruz. "

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 17:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?