1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ankara'da mafyaya karşı operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin suç şebekelerine yönelik yaptığı 3 ayrı operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iş adamı İ.H.L.'nin yaptığı bir şikayet üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda İ.H.L.'nın bürosuna giderek oğlu S.H.L.'yi silahla tehdit eden ve oğlu G.A.L.'nın aracına silahlı saldırı düzenleyen H.M. ve F.D. liderliğinde kurulmuş silahlı bir örgüt tespit edildi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda düzenlenen operasyonda örgütün ele başı 'Zaza Ferhat' lakaplı Ferhat D. ve örgüt üyesi üyeleri oldukları şüphesiyle Yılmaz Ş., Ferhat T. isimlerle azmettirdiği şüphesiyle Cemil D. isimli zanlı yakalandı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 adet tabanca, 34 adet mermi ele geçirildi. Zanlılar, Ferhat D., Yılmaz Ş., Ferhat T. ve Cemil D. 'Haksız çıkar sağlamak amacıyla silahlı örgüt kurmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, suça azmettirmek ve 6136 sayılı Kanuna muhalefet' şüphesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

ESENBOĞA HAVAALANI'NDA KOKAİN

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı bir başka çalışmada ise, T.A.'nın İstanbul'da bulunan ve 'Çeçe' lakaplı bir şahıstan satın aldığı kokain maddesini Çeçe'nin kuryesi G.A. aracılığı ile Ankara'ya getirerek M.K. ve M.Z. vasıtasıyla sattığı tespit edildi. Yapılan çalışmalarda G.A.'nın İstanbul'dan havayolu ile gelerek T.A.'ya kokain maddesi getireceğinin belirlenmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile T.A.'nın içinde bulunduğu araç takibe alındı. Kurye G.A. ile şüpheli T.A., Ankara Esenboğa Havaalanı'nda uyuşturucuyu teslimatı yapıldığı sırada yanlarında bulunan suç ortakları M.K. ve M.Z. ile birlikte suçüstü yakalandı.
Zanlıların üzerlerinde yapılan aramada 15 gram kokain maddesi 2 bin 30 YTL, 100 euro paraya el konuldu. Konu ile ilgili H.H., C.D., D.M. ile A.G. isimli kişilerin ifadelerine başvurulurken T.A., M.K., G.A., ve M.Z. isimli zanlılar 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak, bulundurmak ve kullanmak' şüphesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

MALİ BÜRO'DAN SAHTE DOLAR OPERASYONU

Mali Büro Amirliği ekiplerinin düzenlendikleri bir operasyonda da, Ankara'da yüzde 25 komisyon karşılığı piyasaya sahte dolar süren bir şebeke tespit edildi. Düzenlenen operasyonda sahte parayı sürdüğü tespit edilen E.G., 172 adet 100 ABD Doları ve sahte nüfus cüzdanı ile birlikte, E.G.'ye sahte paraları temin eden K. lakaplı D.M. isimli zanlı ise üzerinde 63 adet sahte 100 ABD Doları ve D.M.'ye sahte parayı temin eden M.Ü. yakalandı. Düzenlenen operasyonda 235 adet sahte 100 ABD Doları, 1 adet extacy ve 8 gram esrar ele geçirildi. Zanlılar E.G., D.M. ve M.Ü. 'Piyasaya sahte para sürmek ve bulundurmak' şüphesiyle adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 17:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?