4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ankara'da patlama: 6 ölü, 102 yaralı

Ankara Ulus'taki Anafartalar Çarşısı önünde dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamada 10'u ağır, 102 kişi yaralandı. Şu ana kadar yaralılardan 39'u taburcu edildi. Patlamada işyerleri hasar gören esnafın, olay yerine Türk bayrakları astığı görüldü. Olaya ilişkin soruşturma ise sürüyor.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden 6 kişiden 4'ü ve 100 yaralının isim listesini açıkladı.

Patlamada ölen 6 kişiden 4'ünün kimlikleri şöyle:

* İsa Kalkış
* Tuba Yomi
* Serdar Karayiğit
* Bilal Genç

Patlamada hayatını kaybeden diğer 2 kişinin ise henüz kimlikleri tespit edilemedi.

Tedavi gördükleri hastanelere göre yaralıların isimleri şöyle:

Hacettepe Hastanesi:
Adeal Mascod (Pakistan uyruklu), Beyler Macartay, Aydın Bedir, Berfin Bayram, Hüseyin Elvan, Tayyabe Pirzade (Pakistan uyruklu), Hülya Develi

Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi:
İsmail Muharremoğlu, Bilal Bayram, Zafer Kargalı, Mehmet Göçmen, Hanife Kumru, Satılmış Yüksekkaya, Haydar Elyılmaz, Ecehan Demirok, Leman Çekiç, Ersan Karabulut, Haydar Ali Altıntaş, Ahmet Nuri Laleli, Tuba Doğan, Hüseyin Demirhan, Levent Yıldırım, Tevfik Çavuşel, Dilan Gündüz, İbrahim Kılınç, Fırat Altunay, Aysel Dayı, Rıza Kumru, Baki Koçak, Amil Hüsain Khun (Pakistan uyruklu), Vahit Kılıç, Ayşe Bozkır, Oğuzhan Kılınç, Haydar Taşkesen, Mehmet Bayram, Dilek Akdeniz, Yaşar Aydoğdu, Selma Karakaya, Hasan Bulut, Hayrettin Demir

Ankara Hastanesi:
Sabri Kiraz, Bilal Gümüş, Mercan Keleşoğlu, Mithat Kopçak, Halil İbrahim Kopçak, Suat Hayri Koyuncu, Aydın Tatlı, Lokman Gül, Basri Topal, Recep Gedik, Mehmet Çotur, Dursun Deligül, Serdar Çolak

Ulus Devlet Hastanesi:
Hülya Akkaş, İbrahim Kolay, Yusuf Karaaslan, Şükran Çelikkaya, Bircan Dikmen

Numune Hastanesi:
Gökhan Kılıç, Oktay Topal, Mehmet Emin Şimşek, Ekrem Özmen, Abdul Mozet Khan (Pakistan uyruklu), Ayşe Kuyuk, Figen Hoşkal, Zülfikar Lodin (Pakistan uyruklu), Hatice Şanlıer, Ramiz Güldenoğlu, Tarık Zafer İkbal (Pakistan uyruklu), Ali Ezad Abbas (Pakistan uyruklu), Salman Dalhani (Pakistan uyruklu), Aydın Canbak, Caner Kaplan, Bünyamin Varlım, Hacı Karagöz

Gazi Hastanesi:
İsmail Özdemir, Mustafa Şahin, Engin Yılmaz, Hamza Arı, Harun Demirtürk.

İbni Sina Hastanesi:
Selahattin Deniz, Osman Karagöz, Firdevs Kazan, Süleyman Danacı, Serkan Ardıç, Serkan Duman

Keçiören Araştırma Hastanesi:
Ayşe Oğuz, Kader Akdemir, Gözde Akın, Fatma Düşünceli, Nafiye Okatan

Etlik İhtisas Hastanesi:
Arif Bayındır, Kemal Çayır, Ramazan İşler, Ümmüş İşler

Başkent Üniversitesi Hastanesi:
Metin Duruduygu, Cumhur Emre

Akay Hastanesi:
Şefik Rahman (Pakistan uyruklu), Arif Cedun (Pakistan uyruklu)

GATA:
Eda Çelik

ESNAF TÜRK BAYRAĞI ASTI

Ulus’ta dün akşam saatlerinde 6 kişinin ölümüne ve 100 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyı protesto etmek için Ulus esnafı işyerlerini bayraklarla donattı.
Ulus Anafartalar Çarşısı önünde dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada iş yerleri hasar gören esnaf, polis tarafından tek tek kimlik kontrolünden geçirilerek iş yerlerine alınmaya başlandı.
Esnaf, patlamadan etkilenen iş yerlerinde temizlik yaparak kırılan camlarını taktırıyor.
Patlama meydana geldiği Anafartalar Çarşısı’na incelemeler yapmak için gelen Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Sinan Aygün, esnafa Türk bayrakları dağıttı. Esnaf, Türk bayraklarını patlamada zarar gören iş yerlerine astı.
Patlama alanında alınan geniş güvenlik önlemleri sebebiyle bazı basın mensupları, kimlikleri yeterli görülmeyerek alana alınmadı. Bu nedenle polis ve basın mensupları arasında tartışma yaşandı.
Bazı esnafın da iş yerlerine "cenaze nedeniyle kapalıyız" yazılarını astıkları görüldü.
Caddenin trafiğe kapatılması nedeniyle Atatürk Bulvarı ve Çankırı Caddesi’nde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

BİR HAFTADIR YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ VARDI

Anafartalar Çarşısı’nda konfeksiyon işletmesi sahibi olan İbrahim Solmaz, “Böyle bir patlama duymadım. Dükkandan kendimi dışarı attığımda her taraf kan gölüydü. Ağır yaralılar vardı. Olayın hemen ardından zaten güvenlik önlemleri alınarak bölgeden uzaklaştırıldık. Bir haftadır burada yoğun güvenlik önlemleri vardı. Ancak bu bombayı göremediler. Esnaf bundan sonra kendini kolay kolay toparlayamaz, kimse esnafa yardım etmez. Modern Çarşı da yanmıştı, kimse esnafa yardım etmedi" dedi. Ayakkabı mağazası sahibi Yılmaz Baştuğ da, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Akşam saatlerinde müthiş bir patlama duyduk. Hepimiz kendimizi dışarı attık. Yaralıların hepsi kapının önündeydi. Ancak yardım bile edemedik. Binada o anda büyük bir izdiham vardı. Eğer elektrikler patlamanın etkisiyle kesilmiş olsaydı üst katlarda çalışanlar kendilerini aşağıya atarlardı ve büyük bir facia olurdu. Ölüler ve yaralılar arasında esnaf arkadaşlarımız da var. Zaten mağdur olan esnaf bu saldırıyla perişan oldu.


AJANSLAR
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 11:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?