5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ankara'ya 400 gazlı otobüs

Ankara Büyükşehir Belediyesinin aldığı 400 doğal gazlı otobüsten 20'si törenle sefere başladı.

Altınpark Belediye Evi'nde düzenlenen törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2007 yılı Ocak ayı sonuna kadar toplam 400 doğal gazlı otobüsün hizmete gireceğini söyledi. “Avrupa'nın en büyük doğal gazlı otobüs filosunu kuruyoruz” diyen Gökçek, otobüslerin, çevre kirliliğinin önlenmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Gökçek, 2 körüklü, 240-260 kişi kapasiteli “metro-bus”ların alımı için de 26 Ekim 2007'de ihaleye çıkacaklarını ifade ederek, alınacak 100 “metro-bus” ile Ankara'nın ulaşımının daha da rahatlayacağını söyledi. “Metro-bus”ların ana hatlarda çalışacağını kaydeden Gökçek, eski otobüslerin de yan semtlerden servis otosu gibi hizmet vereceğini anlattı. Gökçek, “metro-bus”ların 2 yıla kadar Ankara caddelerinde görülebileceğini bildirdi.
Törenin ardından Gökçek, otobüslerden birini kullanarak, kısa bir tur attı.

TANESİ 138 BİN AVRO

Ankaralıların hizmetine giren yeni doğal gazlı otobüsler, sessiz, çevreci, yolcu konforunu ön planda tutan ve ekonomik özelliklere sahip. MAN Otobüs firmasının Ankara fabrikasında üretilen otobüslerin tanesi 138 bin avro.

“KUĞULU KAVŞAĞI İÇİN 2 AY SABIR”

Tören öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek, bir soru üzerine, Kuğulu kavşağının 2 aya kadar bitirileceğini belirtti. Kavşak çalışmalarının neden geç başladığı yönünde eleştiriler geldiğini anımsatan Gökçek, Esenboğa, İstanbul ve Eskişehir yolları ile TOBB Üniversitesi kavşağındaki çalışmalardan dolayı, Kuğulu'daki kavşak inşaatının geç başladığını söyledi. Gökçek, “Buralarda yollar kapalı iken bir yeri daha tıkamak istemedik. Kavşağın aradan çıkması lazımdı. Vatandaşlardan 2 ay sabır istiyoruz” dedi.

TOBB Üniversitesi önündeki kavşak çalışmalarının, en geç 20 Eylül çarşamba günü tamamlanacağını, 2 yıl içinde Ankara'ya 50 yeni alt geçit yapmayı planladıklarını kaydeden Gökçek, “Bunlar tamamlandıktan sonra trafikte herhangi bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

“VATANDAŞ 1-2 GÜN ÇEKSİN...”

Bir başka soru üzerine de Gökçek, yarın okulların açılmasıyla oluşabilecek trafik sıkışıklığına ilişkin herhangi bir önlem almayacaklarını bildirdi. Trafik sıkışıklığının önlenmesi için en iyi yolun toplu taşım araçlarının tercih edilmesi olduğunu belirten Gökçek, ancak velilerin çoğunun okulun ilk günü çocuklarını kendi araçlarıyla okula götürmek isteyeceklerini söyledi. Gökçek, ”'Aman yapmayın yarın toplu taşıma araçlarıyla gidin' demek tuhaf. Vatandaş sıkıntıyı da, kalabalığı da kendi çekecek, 1-2 gün çeksin” dedi.

Kızılay kavşağının yaya trafiğine kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin bir soruya karşılık Gökçek, Ulus ve Altınpark'taki alt geçit çalışmaları tamamlandıktan sonra 2008 yılında Kızılay'ı yaya trafiğine kapatacaklarını bildirdi.

EMİN ÇÖLAŞAN'A ÇAĞRI

Gökçek, yazar Emin Çölaşan'ın köşesinde yazdığı kendisiyle ilgili eleştirileri anımsatarak, “Benden hesap sormak istiyor. Sabredememiş, sonunda yazmış. Ona bir çağrım var; gelsin televizyonda bana hesap sorsun, ben de ona soracağım. Özellikle serveti konusunda... Herkese 'tıkla' diyor, ben de onu canlı yayında tıklatmak istiyorum” diye konuştu. Gazetecilerin, Çölaşan'ın mal varlığıyla ilgili sorusu üzerine Gökçek, ”Benim servetimi çok katlar, yanlışsa düzeltsin” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 14:09:07
Güncelleme :17 Eylül 2006 Pazar 14:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?