5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ankara'ya yeşil alanlar yapılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentin mücavir alan sınırlarında içerisinde bulunan ilçe, mahalle ve köylerini; yeşil alanlar, parklar ve yürüyüş yollarıyla donatıyor. 

Başkentin kuzeyindeki Çubuk İlçesi'nde bir dizi çalışma bağlatan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçenin merkezinde bulunan Atatürk Parkı ve meydanını tamamen yeniledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Hatice Akgül, Atatürk Büstü yeniden yapılan meydanın büyütülerek komple beton yapıldığını, granit küp taşlar ve andezit kaplamayla döşendiğini, alanın mevcut ağaçlar korunarak tamamen yenilendiğini açıkladı. Hatice Akgül, süs havuzu ve önünde gösteri alanı bulunan meydanla Atatürk Parkı'nın, aydınlatma lambaları, engelliler için bölümleri de bulunan bir tuvalet, dekoratif kağnı, Ankara keçileri, kuş yuvalarıyla donatıldığını söyledi. Akgül, çocuk oyun grubu, banklar ve çöp kutuları da yerleştirilen parkın yanıbaşındaki Çubuk Çayı'nda ıslah çalışmaları yaptıklarını, ayrıca çay boyunca perforje korkuluklar takıldığını ve dekoratif taş duvar kenarlarına sarmaşıklarla yol kenarına akasya, ıhlamur, sedir, ladin gibi çeşitli ağaçlar dikilerek çevre düzenlemeleri yaptıklarını anlattı.
Akgül, "Eskiden zemini çok bozuk olan alana nakliye araçları park ediyor ve burada yer alan dolmuş durakları nedeniyle çok kötü görüntüler meydana geliyordu. Şimdi ise Büyükşehir Belediyesi olarak Atatürk Parkı ve Çubuk Çayı kenarına, ailelerin hafta sonları, akşamları dolaşıp oturacağı, dinlenebileceği kamelyalarla yürüyüş yapabilecekleri bir yürüyüş yolu, büfeler ve çay bahçesi tarzında bir kafeterya yaptık" açıklamasında bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 13:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?