5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Anne: Oğluma silahı babası verdi

yasemin çetinTöre kurşunuyla komaya giren Yasemin'in annesinden acı itiraf: Kocam tabancayı oğluma verip "Git kızı öldür" dedi.

Önce eniştesinin tecavüzüne uğrayan, sonra da düğün gecesi imam nikâhlı eşi tarafından "bakire çıkmadı" diye geri yollandığı için abisinin kurşununa hedef olan 18 yaşındaki Yasemin Çetin'in ölüm kalım savaşı sürüyor.

BABA "TABANCAYI BEN VERMEDİM" DEDİ AMA...
Baba Hayati Çetin "Oğlumu görmedim. Silahı nereden aldı bilmiyorum" derken anne Nurgül Çetin'in şu sözleri olaya ışık tuttu: "Kocam oğluma para ve tabanca verdi. 'Önce tecavüz eden enişteyi sonra da kızı öldür' diye emretti."

'KÜRTAJ OLUP KIZLIK ZARINI DİKTİRDİ' İDDİASI
Yasemin'i, geri gönderilince halasının iki gün sakladığı ama abisinin gelip zorla aldığı ortaya çıkarken ailenin bir yakını da şunu iddia etti: "Yasemin iki aylık hamileydi. Düğünden önce kürtaj oldu. Sonra kızlık zarını diktirdi. Ama operasyon başarılı olmadı."

BABA TUTUKLANDI
Töre kurşununa hedef olan Yasemin Çetin hastanede makineye bağlı yaşıyor. Ölüm emrini verdiği iddia edilen baba Hayati Çetin tutuklandı.

Al şu parayı da Yasemin'i öldür

Töre kurşununa hedef olan Yasemin Çetin'in infaz emrini babasının verdiği anlaşıldı. Yasemin'in, eniştesinin tecavüzünü annesine anlattığı, kürtaj olup kızlık zarını diktirdiği belirlendi.

Başkentteki inanılmaz töre vahşetinin sır perdesi aralanmaya başlandı. Bakire çıkmadığı için imam nikahlı eşi tarafından baba evine gönderilen Yasemin Çetin'i, halası Yurdagül Çetin'in töreye kurban vermemek için sakladığı ortaya çıktı. 18 yaşındaki Yasemin'in eniştesinin tecavüz ettiğini annesine anlattığı, düğünden hemen önce kürtaj olduğu ve kızlık zarını diktirdiği belirlendi. Ölüm emrini vermekle suçlanan baba Hayati Çetin de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tecavüzle suçlanan enişte Osman Özdemir'in Yasemin'in düğününde bulunduğu ortaya çıktı.

HALASI SAKLADI
Cumartesi günü evlendirilen Yasemin Çetin, ertesi gün imam nikahlı eşi Taner Akkaya tarafından bakire olmadığı gerekçesiyle geri gönderildi. Durumu öğrenen hala Yurdagül Çetin, Yasemin'i iki gün evinde sakladı. Düğün için birliğinden izin alarak Ankara'ya gelen ağabey Gökhan Çetin, halasının tüm ısrarlarına rağmen Yasemin'i alarak baba evine döndü ve kardeşini sorguya çekti. Yasemin Çetin, 2 ay önce Erzurum'da doğum yapan ablası Çiğdem Özdemir'in yanına gittiğinde eniştesi Osman Özdemir tarafından tecavüze uğradığını söyleyince, Gökhan Çetin babasından aldığı iddia edilen ruhsatsız silahı genç kızın kafasına dayayarak ateşledi.

ANNE, EŞİNİ SUÇLADI
Yasemin Çetin, komada yaşam savaşı verirken, baba Hayati Çetin ve anne Nurgül Çetin polis tarafından gözaltına alındı. Sorgulanan baba Hayati Çetin olan bitenden haberdar olmadığını ileri sürerken, anne Nurgül Çetin ise eşini suçladı. Nurgül Çetin'in, "Eşim oğluma bir miktar para ve silah verdi. Erzurum'a git önce Osman'ı öldür. Daha sonra kızı öldür, diye emretti" dediği öğrenildi. Bu arada Yasemin'in düğünden önce eniştesinin kendisine tecavüz ettiğini ve hamile kaldığını annesine anlattığı ortaya çıktı. Çetin ailesinin yakınlarının anlattığına göre, Anne Nurgül Çetin kızının hamile olduğunu anlayınca kürtaj olmasına karar verdi. Kürtaj olan Yasemin Çetin'in kızlık zarının da dikilmesi sağlandı. Ancak operasyon başarılı olmadı. 

Suçlanan enişte: İftira ediyorlar

YOĞUN bakımdaki Yasemin Çetin'in, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü eniştesi taksici Osman Özdemir (43), dün Erzurum'daki evinde gözaltına alındı. Sorgudaki Özdemir'in iddiaları reddederek, "Baldızım bana iftira atmış" dediği öğrenildi. Kız kardeşini vurup, firar eden Gökhan Çetin'in Erzurum'a geldiği duyumu üzerine polis, Özdemir'in eşi ile 5 çocuğunu da koruma altına aldı. Gözaltındaki Osman Özdemir'in de aynı zamanda korunması amacıyla savcılıktan ek gözaltı süresi alındı. Öte yandan komşuları Osman Özdemir'in iyi bir insan olduğunu
belirterek, tecavüz olayına ihtimal vermediklerini söylediler. 

'Erkeğin namus anlayışı değişmeli'

TÜRKİYE'DEKİ töre cinayeti ayıbının sona ermesi için aylarca çalışarak rapor hazırlayan TBMM Töre Komisyonu'nun kadın üyeleri, Başkentteki töre kurşunlarına isyan etti. Fatma Şahin (Komisyon Başkanı-AK Parti Gaziantep): Erkek çocukları namus konusunda yanlış biçimde yetiştiriliyor. Kadının, bedeni üzerindeki namus anlayışını değiştirmediğimiz sürece, böyle cinayetler işlenir. Asıl korunması gereken bu kızken, töreye kurban gidiyor. Milli Eğitim'den Diyanet'e kadar herkese görev düşüyor. Canan Arıtman (CHP İzmir): Mağdur olan kadına bir de bedel ödetiliyor. Tecavüz eden değil, mağdur edilen öldürülüyor. Bu cinsiyet ayrımcılığı cinayeti. Töre demekle yanlış yapıyoruz. Semiha Öyüş (AKP Aydın): Can alarak bu sorunlar çözümlenmez. Bu tamamen cehalet.
Sabah
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 03:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YILDIRIM YILDIRIM IP: 88.232.33.xxx Tarih : 30.03.2007 01:45:23
BU OLAYI BEN YAKININDAN BİLİYORUM OLAYLAR AYNEN BURADA YAZDIĞI GİBİ OLDU AMA YASEMİN SUÇSUZDU ÖYLE Bİ KIZ DEĞİLDİ YASEMİN ÇETİN ÇOCUKLUK ARKADAŞIMDI ABİSİ GÖKHAN ÇETİNDE AYNI ŞEKİLDE DOSTUMDU.ABİSİ GÖKHAN ÇETİNLE HALA MEKTUPLAŞIYORUZ VE MUHEBBET CEZA ALDI.