4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Atakule esnafı belediyeden şikayetci

Atakule işletme müdürü Ulvi İpekçi, "İşletmesi kendisinden çıktıktan bu yana Büyükşehir de bize üvey evlat gibi davranıyor. Esnaf büyük sıkıntıda" dedi.

ANKARA’nın en eski alışveriş merkezi, Büyükşehir Belediyesi’nin tartışmalı ambleminin simgesi ve turistlerin uğrak yeri Atakule’nin esnafı, birbiri ardına açılan alışveriş merkezleri ve park yasağı yüzünden zor günler geçiriyor. 1989’da ilk açıldığında Ankaralılar’ın gözbebeği olan ama özellikle son yıllarda müşteri kitlesi giderek azalan Atakule, eski günlerin özlemini çekiyor.

Ankara Hürriyet’e konuşan Atakule işletme müdürü İpekçi, Atakule’nin adını, büyük önder Atatürk’ten aldığına, bir alışveriş ve eğlence merkezi olmasının yanı sıra turistik ve simgesel bir yapı olduğuna dikkat çekerek, şunları anlattı:

EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ PARK YASAĞI Atakule’de mağazalardan restoranlara, Dreamland’den sinemalara 81 işletme var. Esnafın son aylardaki en büyük sorunu Kuğulu Kavşağı ve Cinnah Caddesi’nin kapatılması ve Cinnah boyunca park yasağı uygulanması. Çalışmalardan önce caddeye yakşalık 60 araç parkedebiliyordu, bu da bizim için önemli bir müşteri potansiyeliydi çünkü özellikle hafta sonlarında otopark yeterince büyük olmadığı için ihtiyaca cevap veremiyor. Hafta sonlarında nikaha gelenlerin de etkisiyle otopark doluyor ve müşterilere yer kalmıyor. En büyük dezavantajlarımızdan biri bu.

GARAJ ÇIKIŞINDA SÜREKLİ KAZA OLUYOR Diğer bir sıkıntımız da Cinnah üzerindeki garaj giriş çıkışının önünde olan kazalar. Garaj çıkışında yer alan belediyeye ait reklam panosu yüzünden garajdan çıkan araç caddedeki araçlar tarafından görülmüyor. Burada trafiği yavaşlatmak için önlem alınması veya o bölgede bir trafik memurunun görevlendirilmesi gerekiyor. Bununla ilgili valilik trafik denetleme şunbe müdürlüğü ve belediyeye dilekçeler yolladık. Bize, garaj giriş ve çıkışının olduğu Cinnah’ı sadece giriş, giriş olan Çankaya Caddesi’ni ise çıkış yapmamızı söylediler. Oysa bu bizi müşteri açısından daha çok sıkıntıya sokar.

TURİZMİ BALTALIYORLAR Yerli ve yabancı turistler, öğrenci kafileleri Atakule’ye büyük ilgi gösteriyor. Ama, Cinnah ile Çankaya caddesindeki park ve bekleme yasakları nedeniyle turistleri taşıyan otobüsler duramıyor. Turizm baltalanıyor. Bir turistik tesis etrafında park yasağı olduğu dünyanın neresinde görülmüş. Atakule, başkentin simgelerinden biri olarak görüldüğü için dizilerde filmlerde bile kullanılıyor, yabancı basın kuruluşları burada çekim yapmaya geliyor. Kuleden sık sık peyzaj ve manzara çekimleri yapılıyor.

Klima sistemini yeniledik

Atakule’nin işletme müdürü Ulvi İpekçi, çarşının altyapısının sürekli yenilendiğini, kısa bir süre önce klima sisteminin 600 bin YTL’ye değiştirildiğine, iyi bir havalandırmaya sahip olduklarına dikkat çekti. Atakule’nin elektrik donanımının da yenileneceğini, bununla ilgili geçtiğimiz günlerde bir ihale yaptıklarını belirten İpekçi, kulenin aydınlatma sistemiyle ilgili de ihale açacaklarını kaydetti. "Dolayısıyla Atakule’nin simgesel, anıtsal yapısına yönelik olarak yenileme çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz" diyen İpekçi, "Belediye, Valilik ve Emniyet’te de gerekli yardımı bekliyoruz. Bize destek olmalarını, Atakule’nin semigesel yapısına hassas olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Butik mağaza seven Atakule’ye geliyor

Bu sene 18. yaşını kutlayan Atakule, ilk yıllarında restoranları, Dreamland’i ve mağazalarıyla müşteri akınına uğrarken bugün daha çok Çankaya halkının ilgisini görüyor. İşletme Müdürü İpekçi, bunun nedeni olarak yol çalışmalarını gösterirken, "Oysa örneğin Eryaman’dan veya Eskişehir yolu’ndan daha yakınız merkeze ve diğer birçok semte. Kavşak inşaatı biter ve park sorunu çözülürse Yenimahalle ve Keçiören’den de müşteri gelir" dedi. İpekçi, Atakule’nin diğer büyük alışveriş merkezlerinin aksine büyük markaların açılabileceği bir yapıya sahip olmadığını, daha küçük dükkanların açılabildiğini belirten İpekçi, "Atakule’ye butik alışveriş yapmak isteyen müşteri gelir" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 10:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?