5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ayakkabı firmaları Ankara'da

Başkentte düzenlenen Winter 2007 Aymof 12. Ayakkabı ve Moda Fuarı, yüzlerce ayakkabı firmasının katılımıyla başladı. 

Altınpark'ta 4 gün boyunca devam edecek olan ayakkabı fuarında, 2007 kış sezonu ayakkabıları sergilendi. Bayan ayakkabılarında daha renkli ayakkabılar ön plana çıkarken, erkek ayakkabılarında sivri burunlu ayakkabılar yerine daha yuvarlak ve küt burunlu ayakkabılar kışa damgasını vuracak. Fuarın en dikkat çekici ve en pahalı ayakkabısı ise piton yılanı derisinden yapılmış olan 25 bin dolar değerindeki ayakkabı oldu. 

Firma sahibi Yaşar Kaplan, bu pahalı ayakkabının kendi çiftliklerinde bulunan ve Atatürk Orman Çiftliği'nden kaybolan "Pakize" adlı piton yılanıyla aynı adı taşıyan piton yılanı derisinden yapıldığını söyledi. Kaplan, Atatürk Orman çiftliğinden kaybolan piton yılanının da bulunup kendilerine getirildiği takdirde ondan da güzel bir çizme yapabileceklerini esprili bir dille ifade etti. Kaplan piton yılanı ve normal yılan derisinden yapılmış olan çizmelerin de çok kolay ayırt edilebildiğini söyledi. 

Firma sahipleri ayrıca, standların başına "İsrailli firmalara satışımız yoktur" yazılı pankart asarak savaşı protesto etti. Erkek ayakkabıları üzerine üretim yapan bir ayakkabı firması sahibi Çağlar Biberoğlu da kış sezonunda erkek ayakkabılarında en çok tercih edilenin sivri burunlu ayakkabıların yerini yuvarlak burunlu ve küt burunlu ayakkabıların olacağını söyledi. Çağlar, botlarda da daha spor modellerin tercih edileceğini kaydetti. Bayan bot ve çizmelerinde siyah ve kahverenginin yerini giymesi cesaret isteyen pembe, yeşil, ve altın renkli çizmeler aldı. 

Öte yandan, Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Yıldız da fuarda yer alan firmaların Lübnan da yaşanan savaş dolayısıyla Türk Kızılayı'na teslim edilmek üzere 10 bin çift ayakkabı yardımında bulunacaklarını dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 17:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?