1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bakan Coşkun banka açılışına katıldı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye'nin 40 yılı aşkın süredir girmeye çalıştığı Avrupa'nın kapısını açmayı, diklenmeden ama dik durarak başardığını belirtti. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun bugün Kuveyt-Türk'ün Balgat Şubesi'nin açılışını yaptı. Açılış öncesinde bir konuşma yapan Coşkun, Türkiye'nin AB kapısını açmayı başardığını belirterek, "Türkiye'nin dik durması diklenmeden pazarlıkları yürütmesi sonucunda 25 ülke tarafından Avrupa Birliği ülkesi olduğu tescil edilmiştir" dedi. Türkiye'nin 36 bölümde uyum konusundaki çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Coşkun, "Bazı kişiler 'müzakerelerin önü açık' kelimesini sürekli söylüyor. Hiçbir müzakerenin şu tarihte bitecek diye bir maddesi olmaz. Türkiye şartları yerine getirdiği sürece işler sağlıklı gidecek" diye konuştu. Türkiye'nin coğrafi ve iktisadi bakımdan stratejik bir konumu olduğunu da dile getiren Coşkun, Türkiye'nin Batı'yı İslam ülkelerine bağlayan bir konumda olduğunu söyledi. Türkiye'nin sadece kendi menfaatleri için değil komşu ülkeler ve İslam ülkelerini de AB'de temsil edeceğini kaydeden Coşkun, AB'nin tarihinde ilk kez medeniyetler buluşması kapsamında Müslüman bir ülkeyi içine alarak çok dilli ve çok dinli bir yapıya kavuştuğunu dile getirdi.

Finans kuruluşları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakan Coşkun, finans kuruluşlarının tüm engellere rağmen Türk ekonomisinde önemli olduğunu söyledi. Çeşitli güç odaklarının bu kuruluşların kapanması ve gelişmelerini engellemek için uğraş verdiğini de vurgulayan Coşkun, "Bir finans kuruluşumuz maalesef yürekler acısı, şu anda iflas etti ve tasfiye halinde. Büyük bir talihsizlik, yüreklerimizin acısı haline geldi. Çünkü birçok insan orada mağdur oldu. Ama maalesef acısı belirli hedeflere ulaşmak için sıkıntılar da beraber yaşanıyor" şeklinde konuştu.

Hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda özel finans kuruluşlarının artık faizle çalışan diğer bankalardan işlem ve güvence açısından bir farkı kalmadığını belirten Coşkun, faizli sisteme girmek istemeyen vatandaşların tasarruflarını değerlendirmeleri için önemli kuruluşlar olduklarını söyledi. Coşkun finans kuruluşlarının 'Yastık altı serveti'nin milli ekonomiye katkısı için önemli kuruluşlar olduklarını söyledi. Coşkun, "Hükümet olarak finans kuruluşlarının daha hızlı gelişmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız" diye konuştu. Daha sonra Bakan Coşkun ve Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan şubenin açılış kurdelesini kesti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 16:31:45
Güncelleme :4 Ekim 2005 Salı 16:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?