4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Başkent'de Gül'ün adaylığına protesto

Çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olmasını protesto ettiler.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan grup, akşam saatlerinde Kuğulu Park'ta toplandı.

Bir sanatçı tarafından verilen konserde şarkılara eşlik eden gruptakiler, şarkı aralarında ise “Çankaya laiktir laik kalacak” ve “Çankaya yolları şeriata kapalı” şeklinde sloganlar attılar.

Konserin ardından bir süre daha aynı şekilde slogan atan protestocular, vatandaşları hafta sonu İstanbul'da düzenlenecek “Çağlayan Mitingi”ne davet ettiler.

Yaptıkları etkinliği AA muhabirine değerlendiren vatandaşlardan Neziha Altıok, “Ben Atatürk ilkelerini muhafaza etmek için 80 yaşında mücadele veriyorum. Dindarlığı sömürenlere inanmıyorum. Türkiye'yi koruyan insanlara ihtiyaç var” diye konuştu.

Gruptakiler, polisin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirdikleri eylemin ardından dağıldılar.
a.a
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 20:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ender Bozbiyik IP: 84.72.197.xxx Tarih : 27.04.2007 04:05:15
Sayin Neziha Altiok Hanimefendi, cok güzel söylemissiniz ve Size güzel günler dileklerimle avrupadan saygilarimla! Not: Cumhuriyetin cocugu olarak yasinizi kutluyorum ve o güzel cumhuriyet anilarinizi gercekten paylasmak isterdim**** :) Saglik ve kuvvet dileklerimle... Hoscakalin Hanimefendi!