1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bayanlardan tam not

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanlığı Ahmetler Hanımlar Lokali üyeleri Halk Ekmek Fabrikası'nı ziyaret etti.

Ahmetler Hanımlar Lokali Müdürü Alev Zaimoğlu başkanlığıdaki bayan üyeler, Halk Ekmek Fabrikası'nda incelemelerde bulundu.

Genel Müdür Ali İlkbahar'dan bilgi alan Zaimoğlu, halk ekmeğin daha çok yenildiğini ve talep gördüğünü söyledi. Kadın üyeler ekmeğin çıktığı tüneli gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Ekmeğin nasıl çıktığını gören bayan üyeler halk ekmeğin temiz, hjyen ve ucuz fiyatı karşısında mutlu olduklarını ifade etti.

Halk Ekmeğin sadece geçim sıkıntısı çekenlerce değil eşsiz lezzeti ve hijyenik üretimiyle hemen her kesimce arandığını belirten Genel Müdür İlkbahar, bu ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. İlkbahar, halk ekmek hakkında Ankaralılara bir de müjde vererek ekmek ğüretme kapasitesini artıracaklarını söyledi.

Ankaralı'ya ucuz ve kaliteli ekmek satmanın görevleri olduğunun altını çizen İlkbahar, ürettikleri zenginleştirilmiş ekmeğin insan sağlığı ve AB kriterleri açısından önemine değindi. Özellikle gelir düzeyinin düşük olduğu gecekondu bölgelerinde kadın ve çocuklarda demir, kalsiyum ve vitamin eksikliği görüldüğüne işaret eden İlkbahar, "İnsanlarımız bunları çeşitli besinlerle alamıyor. Türk halkının ekmek tüketimi gözönüne alınırsa maddi durumu zayıf olan kesim için bu ekmeğimiz bulunmaz fırsat halini alacak. Böylece vatandaşımız tüm mineral ve vitamin ihtiyaçlarını ekmeğimizden kaşılayacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 12:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?