1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Belediye araçlarına uydu takibi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye'de ilk kez uygulanacak bir sistemle, uydu aracılığıyla belediye araçlarını evinden izleyecek.

Oluşturulan sistemle, belediye araçları seyir halindeyken, konum ve hızları dahil, sayısal harita üzerinde görüntülenebiliyor. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın başlattığı çalışmada, ilk aşamada 100 araca, daha sonra bin 370 araca daha takıldı. Sistem sayesinde belediyede hizmet veren bu araçlar "Filo Takip Sistemi"yle takip edilmeye başlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin, araç filosunda verimlilik ve güvenliğin daha etkin hale getirilmesi için başlattığı çalışmayı Trafik Daire Başkanlığı koordine ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Trafik Daire Başkanı Ender Kaplan sistemi şöyle anlattı:

"Başlatmış olduğumuz bu uygulamada en iyi sonucu iş makinelerinden alıyoruz. Filo Takip Sistemi sayesinde belediyemize ait araçlarının nerelere gittiğini ve hangi verimlilikle hizmet verdiğini komuta merkezimizdeki sayısal haritadan görebiliyoruz. Komuta merkezimizden izlediğimiz haritalar sürekli güncelleniyor. Yakında tüm Türkiye'de araçlarımızı takip edebileceğiz. Belediyemizin bütün birimlerine yakın zamanda birer şifre vererek, kendi araçlarını izleme imkanı da sağlayacağız. Araç Takip ve Komuta Merkezi, sisteme dahil tüm araçları 24 saat esasına bağlı olarak gece, gündüz güvenlik açısından izliyor. Araçların görev koordinatlarını kontrol ediyor. İzlemeler dijital ortamda özel yazılım ve donanım desteğiyle kayıt altına alınıyor. Komuta merkezinde özel eğitimden geçirilmiş 5 personel görev yapıyor."

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 15:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?