1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Bitmeyen hastane' eylemi

Ankara'da, 12 yıldır inşaatı bitirilemeyen hastanenin tamamlanması için eylem yapıldı. Mamak Halk İnisiyatifi adı altında hareket eden ve Pir Sultan Abdal Mamak Şubesi, AKADER, Mamak Kültür Sanat Merkezi, Mamak Halkevleri, İdilcan Kültür Mekezi, Emekçi Kadınlar Birliği ve Mamak Ezilenlerin Sosyalist Platformu'na mensup 100 kişilik eylemci grup, Nato Yolu'nda 12 yıldır inşaatı bitirilemeyen bir hastanenin tamamlanması için eylem yaptı.

Tuzluçayır Muhtarlığı önünden hareket eden grup, 'İnşaat değil, hastane istiyoruz' ve 'parasız sağlık hakkımızdır' şeklinde sloganlar atarak yarım kalmış hastane önüne yürüdü. Hastane inşaatına üstünde 'İnşaat değil hastane istiyoruz' yazılı bir pankart asan grup, attıkları sloganlarla durumu protesto etti.

Yarım kalan hastane inşaatı önünde bir basın açıklaması yapan Mamak Halk İnisiyatifi Başkanı Mustafa Karabudak, uzun süreden beri hastanenin tamamlanmasını beklediklerini belirtti. Karabudak, "Biz Mamak halkı olarak inşaatı yarım bırakılmış hastanemizin, bir an önce Mamak halkının hizmetine sunulmasını istiyoruz. Sağlık alanında gerçekleştirilecek olan özelleştirmelere karşı parasız sağlık hakkımıza sahip çıkıyoruz. Taleplerimizi ilgili yerlere ilettik. Fakat hepsi sonuçsuz kaldı. Bundan sonra daha etkili kampanyalar yürüteceğiz. Sorunlarımıza sahip çıkacağız ve taleplerimizin takipçisi olacağız" dedi.

Eylem yapan grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 08:25:29
Güncelleme :22 Ağustos 2005 Pazartesi 08:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?