4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bolu-Ankara güzergahı için uyarılar

İstanbul Ankara karayolunun Bolu Dağı kesiminde saat 01:00'de başlayan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. 

Aniden bastıran kar yağışı zaman zaman tipi şeklinde yağarken, Bolu Dağı Polis İstasyonu ve karayolları ekipleri güzergahta tüm tedbirleri aldı. Polis ekipleri sabaha karşı beklenen kar yağışının aniden bastırması üzerine Abant Kavşağı ve Bolu Dağı Tüneli girişinde sürücüleri sık sık yavaş seyretmeleri konusunda uyarıyor. Kar yağışı zeminde tutma yaparken, karayolları ekipleri kar yağışının başlaması ile birlikte küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Özellikle Bolu Dağı Tüneli'nde yaşanabilecek kazalara karşı karayolları ekipleri tarafından sürekli tuzlama çalışması yapılıyor. 

D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde, Ankara istikametinden İstanbul istikametine giden sürücülerin mecburi güzergahı olması dolayısıyla yetkililer sürücüleri araçlarında zincir ve çeki halatı bulundurmaları konusunda uyarıyor. Bolu Dağı Polis İstasyonu yetkilileri, bu gece ve yarın sabah Bolu Dağı Tüneli ile D-100 karayolunu kullanacak sürücülerin, yavaş seyretmeleri ve zincirsiz yola çıkmamaları konusunda dikkatli olmalarını istediler. Yetkililer ayrıca, gizli buzlanmaya dikkat çekerek, zeminde tutan kar yağışının altında gizli buzlanmanın olabiliceği ve sürücülerin hız yapmamaları konusunda uyardılar. 

Öte yandan, kent merkezinde etkili olan kar yağışı sebebiyle Bolu Belediyesi ekipleri kentin önemli bölgelerinde kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı
iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 10:20:46
Güncelleme :30 Ocak 2007 Salı 11:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?