5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çetelerde artış yok

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, çetelerin artmadığını belirterek, "Kovana çomak sokuyoruz" dedi.

Emniyet Genel Müdürü Aydıner, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ve Toplu Konut İdaresi'nin polis lojmanı yapmasıyla ilgili imza töreninde basın mensuplarının soruları üzerine, Türk polisinin başarısının Birleşmiş Milletler'in uyuşturucu raporlarına yansıdığını kaydederek şunları söyledi:

"2003 yılında dünya üzerinde yakalanan uyuşturucunun yüzde 5'i, Avrupa'da ise yüzde 30'u Türk güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştır. 2004 yılında ise bu oran yüzde 160 oranında artmıştır. Artış oranı 2005 ve 2006 yılında da devam etmektedir. Bu, Türk polisinin uyuşturucuyla mücadeledeki başarısını göstermektedir. Şube müdürlerini eğittik, proje formatları geliştirdik. Uzun süreli takiple suçluların kolay ortaya çıkarılmasına ve bunların tutuklanmaya dönmesini sağladık. Bunların hepsi bilimsel çalışmalarla olmuştur."

Çetelerin daha önce de var olduğunu ve çetelerde bir artıştan bahsetmenin yanlış olacağını ifade eden Aydıner, "Bu artma değil, polisin kovana çomak sokmasıdır. Bakınız sadece büyük illerde değil, Türkiye'nin her yerinde polisimiz suç örgütlerine karşı mücadele etmektedir. 2006 yılının ilk 2 ayında 28 ilde 45 suç grubuna ilişkin operasyon yapılmıştır. Bu da bilimsel çalışmanın başarısıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 16:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?