1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Devletin zirvesi Anıtkabir'deydi

Ulu önder Atatürk, ölümünün 67. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreni ile anıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, devlet bakanları, yargı mensupları, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile askeri erkan katıldı.

Cumuhrbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün huzuruna çıktı. Saat 09.05'de Türkiye'nin her tarafında bulunulan saygı duruşu ile birlikte Cumhurbaşkanı Sezer ve devlet erkanı Atatürk'ün mozolesi önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde bayraklar da yarıya indirilerek sirenler çalındı.

Atatürk'ün mozolesine Sezer tarafından konulan çelengin ardından Anıtkabir Özel Defteri'nin imzalanması için Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi. Sezer, özel deftere Türk ulusunun, büyük bedeller ödenerek kurulan laik ve demokratik cumhuriyeti, ödün vermeden sonsuza kadar yaşatmak ve yeni eserlerle güçlendirmek için and içtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Aramızdan ayrılışının 67. yıldönümünde sevgi ve saygımızı sunmak, ilke ve devrimlerinize bağlılığımızı yinelemek için huzurundayız. Ulusumuz sizi her yıl artan bir gönül borcuyla anmakta, size olan özlemini ortak duygu ve düşüncelerle dile getirmekte, aydınlık yarınlara ulamak için çabalarını kararlılıkla sürdürmektedir. Türk ulusu, büyük bedeller ödenerek kurulan laik ve demokratik cumhuriyeti, ödün vermeden sonsuza kadar yaşatmak ve yeni eserlerle güçlendirmek için and içmiştir. Ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkaran, toplumumuzu çağdaş yaşam biçimine kavuşturan ölümsüz önderimiz olarak gönüllerdeki erişilmez yerin değişmeyecek. Size olan sevgimiz, saygımız ve inancımız artarak sürecektir. Yüksek anınız önünde saygı ile eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz."

Sabahın erken saatlerinden itibaren sivil ve askeri yetkililer anma törenlerine katılmak için Anıtkabir'e akın etti. Anma törenleri nedeniyle Genelkurmay ile emniyet güçlerinin Anıtkabir içerisinde ve çevresinde hem karadan hem de havadan olağanüstü önlemler aldıkları görüldü. CumhurbaşkanıSezer'in başkanlığında başlayan anma törenleri başkent Ankara'da olaysız bir şekilde sona erdi.

Devlet erkanı ile yapılan törenlerin ardından Anıtkabir, sivil vatandaşların ziyaretine açıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 16:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?