5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Dışişlerinde hüzünlü tören

Trafik kazasında hayatını kaybeden 8 Dışişleri Bakanlığı personeli ve bir personelin 3 yaşındaki kızı için Bakanlık önünde yoğun kar yağışı altında tören düzenlendi. Ağıtların yükseldiği törene, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

İstanbul yolunda dün bir halk otobüsünün yoldan çıkarak karşı şeride geçmesi ve Dışişleri Bakanlığı personelini taşıyan servis aracına çarpması sonucu 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Kazada hayatlarını kaybeden Dışişleri Bakanlığı mensubu Turgay Yeşim, Aysel Gözübol, Sevilen Dursun, Havva Başak, İhsan Aydın, Ahmet Coşkun Erdoğan, Makbule Demirel, Meral Seçilmiş ve 3 yaşındaki kızı Aslı Nur Çelik için bugün Dışişleri Bakanlığı önünde bir tören düzenlendi. Cenazelerin Bakanlık önüne getirilmesiyle birlikte kazada hayatlarını kaybedenlerin yakınları ve Dışişleri Bakanlığı mensuplarının ağıtları yükselmeye başladı.

Acılı aileler ve çalışanlar, yakınlarının ve arkadaşlarının Türk bayrağına sarılı naaşlarına sarılarak gözyaşı döktü. Kazada ayrıldığı eşi Meral Seçilmiş ve 3 yaşındaki kızı Aslı Nur'u kaybeden baba Ali Çelik de kızının tabutu başında gözyaşı döktü. Acılı babanın güçlükle ayakta durabildiği gözlendi.

Dışişleri Bakanlığı önünde yoğun kar yağışı altında düzenlenen törene, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Wolf Ruthart Born, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda Dışişleri mensubu katıldı. Tören, hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başladı.

Törende bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Gül, 8 personeli elim bir trafik kazasında kaybettiklerini ifade ederek Bakanlık olarak büyük bir üzüntü yaşadıklarını söyledi. Dışişleri Bakanlığı'nın bütün mensuplarının görevlerini büyük bir özveri ve sorumluluk duygusu içinde yaptıklarını vurgulayan Gül, Dışişleri Bakanlığı'nın, başarılarını mensuplarının çalışmalarına borçlu olduğunu kaydetti. Gül şöyle konuştu:

"Son yolculuklarına uğurladığımız değerli arkadaşlarımız, Bakanlığımızın ağır yükünü çeken fedakar arkadaşlarımızdı. Dışişleri mensupları onların ailelerini hiçbir zaman yanlız bırakmayacaktır. Böyle anlamsız bir trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Bu acı unutulmaz. Hem aileleri hem de Bakanlığımız için kolay değil."

Otobüslere ceza yağdı

Ankara'da yeşil halk otobüsünün neden olduğu, 9 kişinin ölümü, 12 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın ardından, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bugün geniş çaplı bir denetim uygulaması başlattı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah 05.00 ile 09.00 saatleri arasında 500 yeşil halk otobüsü denetlendi. Yapılan kontrol ve denetimler sonucunda, kış şartlarına uymadığı veya muayene yaptırmadığı belirlenen 161 otobüse cezai işlem uygulandı. Ayrıca kusurlu bulunan 54 yeşil halk otobüsü de parka çekildi.
Dışişleri Bakanı Gül, bazı cenazelerin memleketlerine götürüleceğine işaret ederek, cenazelerini memleketlerine götürecek ailelerden, kış şartları nedeniyle dikkatli olmalarını istedi. Gül'ün konuşmasının ardından TBMM Başkanı Arınç ve Başbakan Erdoğan, Türk bayrağına sarılı cenazelerinin önünde gözyaşı döken ailelere başsağlığı diledi. Erdoğan, hayatını kaybeden personelin yakınlarıyla tek tek konuşarak taziyelerini iletti. Tören sırasında hayatını kaybedenlerin yakınlarından fenalık geçirenler ve bayılanlar da oldu. Baygınlık geçirenler Bakanlık önündeki ambulanslarda tedavi edildi.

Törenin ardından ölenlerden bazılarının naaşları cenaze namazı için Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü. Karşıkaya Mezarlığı içinde bulunan camide öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hayatını kaybeden personelin yakınları, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Dışişleri Bakanı Gül, kazada hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aslınur Çelik'in karla kaplı tabutunu eliyle temizledi. Cenaze yakınlarının büyük üzüntü içinde olduğunu gören Gül, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Cenazeler kılınanlar, gözyaşları arasında toprağa verildi. Kazada hayatını kaybeden diğer 3 kişinin cenazeleri ise memleketlerine gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 13:41:21
Güncelleme :24 Ocak 2006 Salı 14:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bir vatandas IP: 83.251.4.xxx Tarih : 29.01.2006 14:47:02
merhabalar bir insan olarak elbette bu tur kazalara uzulmememk elde degil.turkiye`´nin en önemli meselelerinden biri olarak göruyorum.bir öneri de bulunmak istiyorum,trafige cikan araclarin muayene suresini gösteren bir isaret neden konmuyor?arac plakasina konan bir rakamla bu is pekala yapilamaz mi ? saygilarimla