5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Emniyet amirini öldüren kişi GÜ'lü değil

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, geçen hafta bir öğrenciyi yaralayan ve Başkomiser Erkan Ataman'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan kişinin, Gazi Üniversitesi öğrencisi olmadığını söyledi.

Yamaç, Gazi Üniversitesi'nde son iki hafta içinde meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili olarak rektörlük binasında üniversite yöneticilerinin de katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Prof. Dr. Kadri Yamaç, Başkomiser Erkan Ataman'ı öldüren şahsın, Gazi Üniversitesi öğrencisi olduğu yönünde geçen hafta basında çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledi.Yamaç, "Geçen hafta Resim-İş bölümünde bir öğrencimiz silahla yaralanmıştır. Olaya karışan kişi, göz altına alınmış ancak delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılmıştır. Olaydan birkaç gün sonra ise aynı şahıs, bir emniyet amirimizi şehit etmiştir. Bu kişi, Gazi Üniversitesi öğrencisi değildir. T.C. nüfus kayıtlarında bile bu şahsın izine rastlanamamıştır" dedi.

Geçen iki yıl içinde üniversitelerinin bilimsel ve akademik çalışmalarıyla ön plana çıkmaya başladığını, uluslararası yayınlarda ve atıflarda da Türkiye'de 4. sırada olduğunu anlatan Yamaç, "Şimdi sorulması gereken soru. 'neden şimdi, neden Gazi?' sorusudur. Gazi Üniversitesi dışarıdan saldırıya maruz kalmaktadır. Ancak yönetimimiz şiddete karşı taviz vermemekte kararlıdır" diye konuştu.
A.A
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 13:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?