5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Erdoğan birlik mesajı verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanları, bayram namazını Ankara Kocatepe Camii'nde kıldı. Çıkışta konuşan Başbakan Erdoğan, "Bayramlar, birliğin, beraberliğin, sevginin, dayanışmanın, kardeşliğin arttığı, ziyadeleştiği günlerdir. Özellikle bizim bayramlarımız, bir tatil olmaktan çok dayanışmanın, küçüklerin büyüklere özellikle saygının, sevginin arttığı günlerdir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerinden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanları Ali Babacan, Mehmet Aydın, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bayram namazını Ankara Kocatepe Camii'nde kıldı. Erken saatlerde camiye gelen Başbakan Erdoğan, namaz çıkışında vatandaşlarla bayramlaştı. Erdoğan yaptığı konuşmada, Türk Milleti'nin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı.

Erdoğan, "Sizlerin şahsında öncelikle tüm milletimin, İslam dünyasının, tüm insanlığın Kurban Bayramı vesilesiyle sevgiye, barışa hasret olduğu bu günlerde Allah'tan tek temennimiz, insanlığın içinde olduğu bu sıkıntıları bir an önce aşabilmek, özellikle milletimizin birliğinin, beraberliğinin, dayanışmasının daha da artarak geleceğe yürümesini temindir" dedi.
Bayramların, birliğin, beraberliğin, sevginin, dayanışmanın, kardeşliğin arttığı, ziyadeleştiği günler olduğunu, özellikle bayramların bir tatil olmaktan çok dayanışmanın, küçüklerin büyüklere özellikle saygının, sevginin arttığı günler olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Hele hele Kurban Bayramı, özellikle varlık sahibi Müslümanlar'ın, fakire, yoksula, bir yıl boyu hiç et göremeyen insanlara kurban vesilesiyle bu fırsatı, zemini hazırlamasıdır. Dayanışmalarımızın en güzel örneklerinden biri olan Kurban Bayramı'nı kabine üyelerimle birlikte kutluyorum, tebrik ediyorum. Daha nice bayramlara, sevgi, saygı kardeşlik içinde ulaşmayı Allah'tan temenni ederken, ülkemizin, devletimizin, milletimizin, bayrağımızın daha yükseklere, daha ilerilere ulaşması temennisiyle hayırlı bayramlar diliyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 12:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?