1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Esastan değil, usülden

Yargıtay, İnterbank davasında dolandırıcılıktan ceza alan aralarında iş adamı Cavit Çağlar'ın da bulunduğu 34 kişiye verilen ceza kararını usulden bozdu.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aralarında Cavit Çağlar ve Erol Evcil'in de bulunduğu 34 sanığa verdiği mahkumiyet kararını, Türk Ceza Yasası'na göre lehe hükmün yeniden belirlenmesi için gerçekleştirilecek duruşma açık yapılmadığı gerekçesiyle usulden bozdu.

Yüksek Mahkeme kararında, yasa değişiklikleri nedeniyle lehe hükmün belirlenmesi ve sonucuna uygun hüküm kurulmasının ancak duruşmalı inceleme ile yapılacağını gerekçe gösterdi.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi ilk yargılamada Çağlar'ın da aralarında bulunduğu 34 kişi hakkında beraat karar vermişti. Bu karar Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından suçun sabit olduğu ve kastın yoğunluğu gözetilerek sanıkların asgari hadden uzaklaşılarak cezalandırılması gerekçesiyle bozulmuştu.

Yeniden Bursa. 3 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada bu kez yerel mahkeme, sanıklar Cavit Çağlar, Mustafa Çağlar, Şükrü Şankaya, Şenol Şankaya ve Erol Evcil'e 3 yıl 10 ay 20'şer gün ağır hapis, 29 sanığa 2 yıl 7 ay 3'er gün ağır hapis ve tüm sanıklara ayrı ayrı 189 trilyon lira ağır para cezası vermişti. Bu karar da Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde onanarak kesinleşmişti.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 19:45:08
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 16:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?