4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Gökçek, Kuğulu’da süreyi tutturamadı

Son yıllardaki tüm altgeçit inşaatları için çalışmaların başında süre veren, sonra da bu geçitlere bitirildikleri gün sayısını isim yapan Gökçek, Kuğulu’da süreyi tutturamadı.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bitiriliş tarihini iki kez ötelemesine rağmen Kuğulupark altgeçiti çalışmaları hala tamamlanamadı. Gökçek, çalışmaların önce 6, sonra da 15 Aralık’ta biteceğini açıklamıştı. Bugün ise günlerden 16 Ocak ve hala onlarca iş makinası Çankaya caddelerinde çalışıyor.

Son yıllardaki tüm altgeçit inşaatları için çalışmaların başında süre veren, sonrada bu geçitlere bitirildikleri gün sayısını isim yapan Gökçek, Kuğulu’da süreyi tutturamadı. Kuğulupark ise 40 gün kadar geciken çalışmalar yüzünden makina parkını andırır durumda kaldı. Kışın bastırması ile de çamur batağı halini alan yollar ve trafik Çankayalı’yı perişan etti.

Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda, "Bütün iş makinaları 15 Eylül’de susacak" demiş, ancak okulların açıldığı gün de Eskişehir Yolu ve Turgut Özal Bulvarı’nda yol çalışmalarına devam etmişti.

GECİKMENİN ADINI VERSİN

CHP Ankara milletvekili Yılmaz Ateş ise, kavşak çalışmalarının gecikmesinin hergün yüzbinlerce kişiyi mağdur ettiğini söyledi. Gökçek’in kavşak tamamlandığında, gecikme süresini Kuğulupark kavşağına isim olarak koyup, koymayacağını da merak ettiğini ifade eden Ateş, şunları söyledi:

"Ankara son yılların en iyi kışını yaşıyor, Gökçek’in şansı yaver gitti ama yine de açamadı. Tabi plansız, programsız bir iş ancak bu kadar olur. Yapılanlar Çankaya halkına zulümden başka birşey değil. Fuzuli harcamalarıyla Ankara’nın kaynaklarını israf ediyor. Belediyecilik eziyet çektirmek mi? Ankara’nın en işlek yerini, şantiyeye döndürdüler."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 11:48:23
Güncelleme :16 Ocak 2007 Salı 11:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.218.xxx Tarih : 17.01.2007 09:54:53
AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE. SAYIN ANKARA'LILAR. BİR ZAMANLAR İSTANBUL'DA BEDRETTİN DALAN VARDI. HALİÇ'İN SULARINI GÖZLERİM GİBİ MAVİ YAPACAĞIM DEDİ VE NETEKİM YAPTI DA. BU ARADA OLMADIK İŞLER DE YAPTI. DOLMABAHÇE'DE TARİHİ DOKUNUN TAM ORTASINA, M.SÜZER'E GÖKDELEN YAPMA MÜSADESİ VERDİ. KİMİLERİ DALAN'IN İŞ ADAMLARIYLA ORTAKLIKLARININ OLDUĞUNU SÖYLÜYORDU. GÜNAHI DİYENLERİN BOYNUNA. İSTANBUL BELKİDE TERİHİNDE GÖRMEDİĞİ BİR İMAR-İNŞAAT YOĞUNLUĞU YAŞADI AMA ÇIKAN DEDİKODULAR YÜZÜNDEN, İSTANBUL'LU DALAN'A BİR DAHA MÜHÜRÜ VERMEDİ. AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE DERKEN ASIL KASTETTİĞİM YILMAZ ATEŞ VE GÖKÇEK. GEÇTİĞİMİZ YEREL YÖNETİM SEÇİMLERİNDE; CHP BÜYÜK ŞEHİR ADAYI OLARAK GÖKÇEK'İN KARŞISINA ATEŞ'İ ÇIKARDI. İKİSİ DE ÜÇ YILLIK YÜKSEK OKUL MEZUNU. CHP BUNU "DENGEYİ" KURMAK İÇİN YAPMIŞ OLABİLİR. SOSYAL DEMOKRAT ÇİZGİDE PEK ÇOK ŞEHİR PLANCISI, MİMAR VE MÜLKİYELİ VARKEN CHP KENT YÖNETMEKTEN BİHABER ATEŞ'İ ADAY GÖSTERDİ. ATEŞ'İN SEÇİM PROGRAMI O KADAR NAİF'Tİ Kİ ONUNLA DEĞİL ANKARA'YI ÇEMİŞGEZEK'İ BİLE YÖNETEMEZDİNİZ. İLERİDE BUNUN DETAYLARINI YAZACAĞIM. ŞİMDİ BAKIYORUZ, NE ZAMAN MELİH GÖKÇEK BİR ŞEY YAPSA BUNUN KARŞISINDA ARGÜMAN GELİŞTİREN KİŞİ YILMAZ ATEŞ OLUYOR. BU KARDEŞİMİZ KENT NEDİR ?, ŞEHİRCİLİK NEDİR ? İMAR NEDİR ? MİMAR NEDİR ? RÜYASINDA GÖRMEMİŞTİR. HASBEL KADER SEÇİLSEYDİ GÖKÇEK'TEN DAHA FARKLI İŞLER YAPMAYACAKTI. HA BİR DE DAHA KÖTÜSÜ, ATEŞ'İN ETRAFINDA HALE OLUŞTURMUŞ AÇ VE GÖZÜ DOYMAZ SAYISI, GÖKÇEĞİNKİNDEN DAHA FAZLA OLDUĞUNDAN, MİLLETİN SIRTINA BİR DE BUNLAR BİNMİŞ OLACAKTI. K. Mükremin BARUT 17 OCAK 2007-ANKARA NOT: BU KATLI KAVŞAKLARIN TEKNİK OLARAK ÇALIŞMADIĞINI, KENT İÇİNDE HIZLANDIRILMIŞ ARAÇ TRAFİĞİNİ TETİKLEDİĞİNİ VE BUNUN DA ÖLÜMLÜ KAZALARA SEBEBİYET VERDİĞİNİ DAHA ÖNCE YAZMIŞTIM. YAYALARI, ENGELLİLERİ, HAMİLE KADINLARI, YAŞLILARI VE ÇOCUKLARI YOK SAYAN BİR KENT YÖNETİMİ ANLAYIŞINA DUR DENİLMEDİĞİ İÇİN KENTİN GELECEĞİ KARARTILMIŞ DURUMDA. BUNU DAHA ÖNCE DE YAZMIŞTIM. ATEŞ NE DİYOR ? "KAVŞAKLARIN İNŞAATI ZAMANINDA BİTİRİLMEDİ" KENTİN YÜZYILLIK GELECEĞİ KARARTILIRKEN, BEYEFENDİNİN BUNA KARŞI GELİŞTİREBİLDİĞİ KARŞI BİR TEZİ YOK.