5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Gökçek'e kızdı, Atatürk heykeli dikti

Ankara'nın çeşitli yerlerindeki heykelleri ile tanınan heykeltıraş Ragıp Çeçen, ''alacaklarını ödemediği'' gerekçesiyle, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i Kızılay'a Atatürk heykeli dikerek protesto etti.

Çeçen, ''protesto amacıyla'' Kızılay kavşağında Soysal İşhanı ile Emek İşhanı arasındaki refüje sabaha karşı, Atatürk'ün ''ufku işaret
ederken'' tasvir edildiği heykelini dikti. Heykel, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, vinç yardımıyla kaldırıldı.

Polislerin Maltepe Pazarı'ndaki olaylı yıkımda görevli olduğu sırada getirildiği belirlenen heykelin, heykeltıraş Ragıp Çeçen ile
birlikte 6 kişi tarafından dikildiği öğrenildi.

Ankara'nın değişik yerlerindeki park ve bahçelere yaptığı heykelleriyle tanınan Çeçen'in, Kızılay meydanına diktiği Atatürk heykeli ve üzerine astığı ''Seninle mücadelem sürecek'' yazılı not ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i protesto ettiği belirtildi.

Bu arada bir belediye yetkilisi, yaklaşık 2.5 metre boyundaki heykelin hiç kimse tarafından görülmeden Kızılay'ın ortasına dikilmesini ''güvenlik zaafiyeti'' olarak değerlendirdi.

Heykeltıraş Çeçen ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında bir süredir alacak-verecek meselesi nedeniyle tartışma yaşanıyordu.

Çeçen, ''yaptığı işlerin parasını alamadığını'' savunurken, belediye yetkilileri ise Çeçen'e ödeme yapılacağını, ancak kendisinden
istenen fatura ve bazı evrakları getirmediği için henüz ödeme yapılamadığını belirtiyor.

Ragıp Çeçen, geçtiğimiz günlerde de, ''bir an önce alacaklarının ödenmesi'' talebiyle bazı heykellerini yol ortasında yakmıştı.

aa
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 18:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Resul Güzeldere IP: 80.140.8.xxx Tarih : 11.07.2006 01:38:36
"Al birini vur birine" Heykeltıraş Çeçen ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasındaki alacak-verecek meselesi nedeniyle yaşanan tartışma bir trajedikkomedi. Heykeltıraş Ragıp Çeçen, ''alacaklarını ödemediği'' gerekçesiyle, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i Kızılay'a Atatürk heykeli dikerek protesto etmek sanatcıya yakşımayan bir davranış tarzı segiliyor. Yargıyı tanımıyorsa, çek mafyasına gitmesini tavsiye edereim. Atatürk'ü rahat birak. Resul Güzeldere