4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hırsız,'samimi itiraftan' serbest bırakıldı

ANKARA'da, bir bilgisayar firmasını 35 saniye içerisinde soyan 5 kişilik hırsızlık şebekesinin 3 üyesi yakalandı. Adliyeye sevkedilen ve çıkartıldıkları mahkemede suçlarını itiraf eden zanlılar, "samimi itiraflarından dolayı" tutuksuz yargılanmak üzere 10 dakikada serbest bırakıldı.


Pursak Beldesi'nde, trafiğin yoğun olduğu Esenboğa Havaalanı'na giden protokol yolu üzerindeki İsmail Çağlar'a ait Nokta adlı bilgisayar firması, geçen ay 2 kez soyuldu. Son olayda, saat 06.45'te bilgisayar şirketinin 10 milimetre kalınlığındaki camını kıran 5 kişi, toplam değeri 6 bin YTL tutan, LCD televizyon, bilgisayar ve DVD çaldı. Güvenlik kamerasından saniye saniye görüntülenen zanlıları kiraladıkları aracın plakası ele verdi.

Jandarma ekipleri, güvenlik kamerasından belirlenen plakadan yola çıkarak zanlılardan 3'ünü yakaladı.

Zanlılar, sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan Ü.L. (16) yaşı küçük olduğu için, diğer sanıklar T.D. (24) ve Y.G. (23) ise mahkemedeki "samimi itiraflarından dolayı" tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olaydan bir hafta önce cezaevinden çıkan Y.G.'nin, mahkemede hakime, “Bir hafta önce cezaevinden çıktım. Param yoktu. Mağaza çok cazip geldi. Bunun üzerine diğer arkadaşlarla birlikte gidip mağazayı soyduk. Gözaltına alındıktan sonra jandarmaya çaldığımız malları ve sattığımız yerleri tek tek gösterdik” dediği bildirildi. Y.G.'nin daha önce 70 olaya karıştığı ve değişik suçlardan 13 sabıkası bulunduğu öğrenildi.

Mağaza sahibi İsmail Çağlar, “Bu mağazamız 2 kez, diğer mağazalarımız ise 8 kez soyuldu. Bugüne kadar çoğu hırsız yakalanmadı, yakalananlar ise bu olayda olduğu gibi serbest bırakıldı. Adalet duygumuzu yitirmeye başladık. Bir sürü para harcayarak güvenlik alarm sistemleri kurmamıza rağmen hırsızlık olaylarının önüne geçemedik” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 13:12:12
Güncelleme :16 Ocak 2007 Salı 13:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?