1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hollandalı anne ve çocukları dramlarını AKP'ye anlattı

AK Parti Genel Merkezi, Hollandalı bir anne ve 2 çocuğunun dramına sahne oldu. 10 yıl önce bir Türk'e gönlünü kaptıran ve evlenen Hollandalı Peta Jolands Wormerdan, ihanete uğramasına rağmen Türkiye'ye olan sevgisini kaybetmedi. Her yıl çocuklarıyla Türkiye'de tatil yapan Hollandalı Wormerdan, ikamet bedelini ödeyemediği için ülkesine dönemiyor. Ülkesinin yardım elini uzatmadığı Hollandalı aile, AK Parti Genel Merkezi'ne sığındı. Genel Merkez binasında yemek yiyen ve gündüzleri tüm vaktini burada geçiren Hollandalı aile, 6 aylık çilelerinin son bulmasını bekliyor.

Hollandalı bir aile Ankara'nın göbeğinde inanılmaz bir dram yaşıyor. Kendi ülkesinin bile hiçbir ilgi göstermediği aile, AK Parti İletişim Merkezi'ne (AKİM) sığındı. Hollandalı Peta Jolands Wormerdan, 2 çocuğu ile birlikte ikamet bedeli olarak Maliye Bakanlığı'na ödenmesi gereken 860 euro ile 200 milyon lirayı bulamadığı için ülkesine dönemiyor. AK Parti Genel Merkezi'nde karnını doyuran, bir haftadır gece gündüz burada kalan Wormerdan, ülkesinden ilgi bekliyor.
10 yıl önce Mustafa Kaya isimli Adanalı bir Türk'e gönlünü kaptıran Wormerdan, Kaya ile evlendi. Mustafa Kaya'dan Mihriban adlı bir kız çocuğu dünyaya getiren Wormerdan, eşinin ihanetiyle sarsıldı. Wormerdan'ı, kızkardeşiyle aldatan Mustafa Kaya, daha sonra kayıplara karıştı. Tüm bu yaşananlara rağmen her yıl Türkiye'ye gelen ve tatilini 3 ay burada geçiren Wormerdan'ın, çocuklarının babalarının akrabaları ile tanışmasını istemesi bu yıl pahalıya mal oldu. Çocukları ile Adana'ya gelen ancak akrabalarına ulaşamayan Wormerdan, bu sırada kendisine yardım etmek isteyen bir kişiyle Mersin'e gitti ancak burada da tacize uğradı. Olayı gözyaşları içinde anlatan Wormerdan, "Mersin'de otogara geldiğimde. Biri 'Antep, Antep' diye bağırıyordu. Nereye gittiğini bilmeden bu otobüse bindim. Gaziantep'te param olmadığı için parklarda yatmak zorunda kaldım" dedi.

Gaziantep Emniyeti Yabancılar Şubesi tarafından bir süre gözaltına alınan genç kadın, burada kendisine bir vatandaşın yardım ettiğini ve AK Parti Genel Merkezi'ne gitmesini söylediğini açıkladı. AK İletişim Merkezi'ne başvuran ve yardım eli uzatılmasını isteyen Wormerdan'a parti sahip çıktı. AKİM, ilk olarak bir iş adamı aracılığıyla Wormerdan'ı bir otele yerleştirdi. AKİM, tüm gününü Genel Merkez'de geçiren Hollandalı aile için hem Hollanda Büyükelçiliği hem Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundu. Ancak vize süresini aşan Wormerdan'dan, ikamet bedeli olarak 860 euro ile 200 milyon lira istendi. Bu kez maddi sorunlarla boğuşan Hollandalı aileye, kendi ülkesi de sahip çıkmadı.

Hollanda Büyükelçiliği'ne başvuran AKİM yetkilileri, "Dışişleri Bakanlığımızdan bir yazı gelmesi lazım. Resmi yazı gelmeden bu parayı ödeyemeyiz" cevabını aldı. Wormerdan, 2 çocuğuyla birlikte Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yazının gelmesini ve 6 aylık çilesinin bitmesini bekliyor. AK Parti, Hollanda hükümetinden cevap gelmeden Hollandalı ailenin uçak biletlerini aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 16:27:36
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 16:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?