1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

IDEF-05 ziyaretçi akınına uğruyor

Dünyanın önde gelen savunma sanayi firmalarını buluşturan IDEF-05 Savunma Sanayi Fuarı, ziyaretçi akınına uğruyor. 75. Yıl Ankara Hipodrom Tesisleri'nde gerçekleştirilen IDEF-05 7. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na, katılımcı firmaların yanında ziyaretçiler de büyük ilgi gösteriyor.

27-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kuvvet Komutanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açılmıştı. Yerli ve yabancı sanayici ve imalatçılar için, uygun bir işbirliği ortamının oluşturulması hedeflenen IDEF Fuarı, Avrasya Bölgesi'nin en büyük, dünyanın ise ilk 10 fuarı arasında yer alıyor.

Fuara, bu yıl 50 ülkeden 427 firma katılıyor. Fuarda, silah, mühimmat ve ekipmanlarından, zırhlı araçlara, patlayıcı maddelere, mayın harbi silah ve sistemlerinden, radar ve muhabere sistemlerine, harp ve lojistik platformlardan deniz hava araçları sistemleri ve silahlarına, askeri ve sivil uçaklardan uzay sistemleri ve teknolojilerine yönelik çok sayıda ürün sergileniyor.

Fuarı 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Yarın sona erecek olan fuarın ilk üç gününde hedeflenen rakama yaklaşılırken, fuar alanına girişlerde uzun kuyruklar oluşması da dikkat çekiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 14:00:58
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 18:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?