5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İlk hacı kafilesi döndü

Hac farizasını yerine getiren hacılar, dün 23.00 sıralarında Ankara'ya döndü. Esenboğa Havalimanı'nda yakınları tarafından coşkuyla karşılanan hacılar, şeytan taşlama sırasında yaşanan olaylardan dolayı üzgün olduklarını belirtti.

Kutsal topraklardan dönen hacılar, 23.00 sıralarında Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldi. Cidde'den Ankara'ya gelen hacılar, havalimanında yakınları tarafından alkış ve coşku ile karşılandı. Hacıları karşılamaya gelenler arasında ara sıra gergin anlar ve izdiham yaşandı. Bazı hacılar ve yakınları gözyaşlarını tutamazken bazıları da cep telefonlarıyla gelen hacıların fotoğrafını çekti.

Mina'da şeytan taşlama sırasında yaşanan olaylarla ilgili olarak çok üzgün olduklarını belirten hacılar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan organizasyonda herhangi bir sorunun çıkmadığını, ölen Türk hacılar için çok üzüldüklerini belirtti. Hacılar, şeytan taşlama sırasında hacıların bariyerlerden aşağı düştüğünü ve büyük bir izdihamın yaşandığını ifade ederken Suudi yetkililerin aldığı önlemlerinin yetersiz kaldığını ifade etti. Hacılar, hac farizasını yerine getirmekten dolayı da çok mutlu olduklarını da kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 12:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?