5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İtlaf protestosu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, Sağlık Bakanlığı önünde, kuş gribi nedeniyle tavuk itlafı yapılmasını düzenledikleri bir eylemle protesto etti.

Bakanlık önünde toplanan HKP'liler, "AK Parti halka hesap verecek" , "Gün gelecek devran dönecek, Tayyipgiller halka hesap verecek", "Kuş gribi değil sermaye öldürür", "Kuş gribi değil Tayyipgiller öldürür" şeklinde slogan atarak, "Önemli olan itlaf değil aşı, bilgilendirme ve kümestir", "Kuş gribi değil para babaları öldürür" yazılı pankartlar taşıdı.

Burada bir basın açıklaması yapan HKP Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Sait Kıran, hükümetin emperyalistlerden aldığı emri birebir uyguladığını iddia ederek, beyaz et pazarının bitirilmeye çalışıldığını söyledi.

Kıran, kuş gribinin dünyanın her yerinde görüldüğüne dikkat çekerek, hastalıkla mücadele konusunda önemli olanın itlaf değil, aşı, bilgilendirme ve güvenli kümes olduğunu ifade etti. Göstericiler daha sonra, basın açıklaması metnini Sağlık Bakanlığı önünden geçen vatandaşlara dağıtarak olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 16:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?