5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kamu-Sen'den Vatikan Büyükelçiliği'ne siyah çelenk

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Hz. Muhammet'e hakaret eden Papa'yı protesto etmek amacıyla Vatikan Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı. 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Bilal Eser, Müslümanlar'ın Peygamberi'ne hakaret etmenin kimsenin hakkı ve haddi olmadığını söyledi. Kamu-Sen üyeleri, ellerindeki dövizlerle polisin yoğun güvenlik tedbirleri arasında Vatikan Büyükelçiliği'ne geldi. Burada basın açıklaması yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Bilal Eser, yüce dinimiz İslam'a ve alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (S.A.V.) manevi şahsiyetine hakaret edenler kervanına son olarak Hıristiyan dünyasının dini lideri Papa'nın da katıldığını belirterek, "Bir dinin kutsalına, Peygamberi'ne, kitabına yönelik hakaretler küstahlıktır, düşmanca bir ifadedir ve din kavgasını körükleyen büyük bir talihsizliktir" dedi. 

Papa'nın açıklamalarının hem Hıristiyanlık dünyası, hem de insanlığın ortak barışı adına fevkalade kaygı ve üzüntü verici olduğunu ifade eden Eser, Papa'dan sözlerini acilen geri almasını ve özür dilemesini beklediklerini kaydetti. Bir din adamının başka bir dinin peygamberi hakkında akıl ve mantık dışı söylemlerini hayretle ve üzüntüyle karşıladıklarını anlatan Eser, "1.5 milyar Müslüman'ın sevgilisi durumundaki bir peygamber hakkında yapılan hakaret İslam aleminin sabrını tamamen taşırmıştır. Papa'nın kendi iç dünyasındaki kini, düşmanlığı, nefreti yansıtıyorsa Hıristiyan dünyasının dini lideri olarak çok daha vahim bir durumla karşı karşıya olduğunu gösterir. Müslümanlar'ın Peygamberi'ne hakaret etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bu zihniyet, tarihte kendi halkını kışkırtarak İslam'ı düşman görmesinden dolayı haçlı seferlerini başlatmıştır. Bugün ise 'Allah katında hak din İslam'dır' ayetine tahammül edemeyen bir anlayıştır. Bunlar sürekli İslam ile savaşmayı bir görev olarak görmekte, mensuplarına bunu aşılamaktadırlar. Bu zihniyetle beraber olmak, diyalog içerisine girmek, birliktelik yapmak nasıl düşünülür. Bu durumu siz kamuoyunun takdirine sunuyorum. 'İslam'da aklın yeri yoktur' diyen Papa'ya öncelikle şunu soruyorum. Hz.İsa'nın Allah'ın oğlunun nasıl olabileceğini, cenneti parselleyip satmayı, dinden çıkarmayı, aforoz etmeyi hangi akılla izah edersin" açıklamasında bulundu. 

Hıristiyanlar'ın teknolojik ve ekonomik üstünlüğünün verdiği şımarıklık, küstahlıkla ve tepeden bakmacı tavırla öteki kültüre mensup insanları hep küçük gördüğünü savunan Eser, gerçek medeniyetin, teknolojide ve ekonomik gelirde üstünlük değil, insani ve ahlaki erdemlerde insana insan olduğu için saygı göstermede olduğunun altını çizdi. Papa'dan ve diğer kilise adamlarından bu gerçek medeniyetin öncüleri olmalarını beklediklerini söyleyen Eser, böyle olabilirse bir din adamının saygın olabileceğini kaydetti. 

Müslümanlar'ın diğer dinlere ve onun peygamberlerine saygı duymayı inancı gereği prensip edindiğini belirten Eser, "Medeniyetler arası diyalog vesilesiyle Kasım ayında ülkemizi ziyaret etmek isteyen papa inandırıcılığını tamamen kaybetmiştir. Yetkililerden bu ziyareti tek taraflı olarak iptal etmelerini bekliyoruz. Papa'nın Türkiye' ye gelişi medeniyetler bütünleşmesini değil, dinler çatışmasını körükleyecektir. Buradan bütün Müslümanlara 'haddini bilmeyene haddini bildirirler' düsturundan hareketle, İslam'a ve onun peygamberine hakaret eden Papa'yı telin etmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Eser ve Kamu-Sen'e bağlı diğer sendika genel başkanları açıklamasının ardından Vatikan Büyükelçiliği binası önüne siyah çelenk bıraktı. Göstericiler, "Tecavüz harabe kan işte Vatikan" ve "Papa aklını başına al" şeklinde sloganlar attıktan sonra olaysız dağıldı.
iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 14:55:35
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 15:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?