5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Karlar şehir dışına taşınıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar, cadde ve sokakların biriken kar ve buzlarının temizlenerek şehir dışına çıkarılacağını söyledi.

Yoğun kar yağışının ardından ana arter ve sokakların kapanmaması çalışmaları devam ederken, toplanan karın kamyonlarla başkent dışında belirlenen yerlere boşaltıldığını dile getiren Yazar, çalışmaların sürdüğünü söyledi. Yazar, karları şehir dışına taşıyarak hem başkenti esir alan karı uzaklaştırdıklarını hem de görüntü kirliliğini önlemeye çalıştıklarını söyledi.

Yazar, Ankaralılar'a çağrıda bulunarak, çalışmaları engelleyen arabaların caddelerde olmamasını istedi. Yazar, "57 adet römork, 17 adet greyder, 10 adet kepçe, Ankara'nın ana caddelerinde çalışıyor. Günde bin 500 ton tuz kullanıyoruz. Ortalama olarak 10 gün içinde 20 bin ton tuz kullandık" şeklinde konuştu.

Yazar, karla mücadele ekiplerinin buzlanmaya karşı gece saat 23.00'den sabah saat 07.00'ye kadar 864 caddede ve önemli güzergahta çalıştıklarını belirterek, ana arterler ve katılım noktalarında küreme çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Burhan Yazar, vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için EGO ve diğer toplu taşım araçlarında ek seferler düzenlendiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 16:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?