4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kızılırmak Projesi'nde sona gelindi

Ankara'nın su sorununu çözecek olan Kızılırmak Projesi'nde son aşamaya gelindi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar, 135 kilometrelik 2 hattın tamamlandığını, 3. hattın da kısa süre sonra tamamlanmasıyla Ankaralılar'ın rahatlayacağını belirtti. Kesikköprü Barajı'ndan alınan suyun inşaatı halen devam eden havzada toplanacağını ve depolora pompalanacağını söyleyen Yazar, Kesikköprü Barajı'ndan itibaren Ankara'ya kadar 10 adet depo bulunduğunu ifade etti. Suyun basıncının yüksek olduğu yerlerde siyah renkli çelik paslanmaz boruların, basıncın az olduğu yerlerde ise yeşil boruların kullanılacağını anlatan Burhan Yazar, şu anda hattın motor bağlantılarının başladığını, biter bitmez hatta su vereceklerini belirtti.

Yazar, Kızılırmak Projesi'nin son durağı olan 10. deponun tamamlanmasıyla birlikte İvedik'teki arıtma merkezine gönderileceğini ve Ankaralılar'ın suya kavuşacağını sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 12:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
s.aydın IP: 85.108.235.xxx Tarih : 30.12.2007 10:01:13

Proje Aralık 15 te bitecekti, Başbakan talimat verdi ve Ekim sonuna yetişecek denildi, sonra çıktı İ.Melih bayram tatilini hesap etmemişiz (2 gündür) dedi 30 gün erteledi Kasım sonu Allahın izniyle açacağız dedi, geldik Aralık sonuna sanırım yine yağmur duasına çıkılacak "yağdır mevlam su"