5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Köpek itlafı tartışması

Yazılı ve görsel basında geçtiğimiz günlerde başıboş köpeklerin itlaf görüntülerinin yer alması üzerine harekete geçen Sincan Belediyesi, konuyla ilgili çeşitli önlemler almaya devam ediyor.
Sincan Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün uygulamaya koyacağı bir projeyle vatandaşların evlerine gidilerek rızaya dayalı olarak alınacak köpekler kısırlaştırılacak. Hiçbir ücretin alınmayacağı bu çalışmanın ardından, köpekler tekrar sahiplerine teslim edilecek. Böylece, çevreye hiçbir zararı dokunmayan köpeklerin kayıtları tutulacak ve ilçe merkezine geldiği takdirde tekrar bulunduğu bölgeye götürülerek bırakılacak.

Konuyla ilişkin bir değerlendirmede bulunan Sincan Belediyesi Başkanı Hasan Altın, sahipsiz olsa bile, hiçbir canlının itlaf edilemeyeceğini belirterek, "İlçemizde, başı boş köpeklerle ilgili halkımızdan şikayetler gelmeye devam ediyor. Tabi, bu şikayetleri değerlendirirken de en kısa ve kesin çözüm olan itlaf çalışmasını tercih etmek vicdanen yanlış bir davranış olurdu. Hem şikayetleri, hem de sorunu ortadan kaldırmak için Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu projeyi hayata geçirmeye çalışacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 15:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?