5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Modern kurban tesisi

Ankara'nın en büyük Türkiye'nin en hijyenik kurban satış ve kesim alanı olarak nitelendirilen kurban merkezi Çankaya'da hizmete açıldı.

Ankara'ya kurban satış ve kesim alanı kazandırmak için yoğun çaba harcayan Çankaya Belediyesi, halkın her türlü ihtiyacına cevap verecek bir alanı Mühye Köyü'nde hizmete açtı. Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, her yönüyle iddialı bir yer hazırladıklarını belirterek, alanın özellikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplam 70 dönüm arazi üzerine kurulan alanda, 273 çadır bulunuyor. Bin araçlık otopark alanı oluşturarak vatandaşların park sorunu çözüldü. Eğitimden geçirilen 110 kasap her konuda vatandaşlara yardımcı olacak. İlkyardım Merkezi kurularak her türlü yaralanmalara karşı bir sağlık ekibi hazır bekletilecek. Veteriner hekimler, Veteriner Kontrol Merkezi'nde sürekli bir biçimde hayvanların sağlık kontrolünü yapacak ve bu alana sağlıklı olmayan hiçbir hayvanı almayacak.

Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz, özellikle hijyen konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, yurttaşların sağlık sorunlarıyla karşılaşmamaları için Biyolojik Hijyen uygulaması başlattıklarını kaydetti. Eryılmaz, Biyolojik hijyen uygulamasının ilk kez uygulanacağı kurban kesim ve satış alanında, yine ilk kez kullanılacak İSO belgeli ve TSE patentli ilaç sayesinde kötü kokuların,mikropların ve virüslerin oluşmasının engelleneceğini ifade ederek yurttaşların gönül rahatlığıyla kurban alış-verişi yapabileceklerini dile getirdi.

Daha sonra katılımcılarla birlikte ilaç uygulaması gerçekleştiren Muzaffer Eryılmaz, eğitim alan kasaplara sertifikalarını verdi. Kendisine hediye edilen büyükbaş hayvanı Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan Muzaffer Eryılmaz, bütün yurttaşların güzel bir bayram geçirmesini diledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 12:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?