4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Öğretmen ve öğrencilerden kadro eylemi

Sözleşmeli öğretmenler ve eğitim fakülteleri öğrencileri, kadro haklarının olmaması ve KPSS sınavıyla atama yapılması gerekçesiyle eylem yaptı.


İşsiz ve Güvencesiz Eğitim İşçileri Örgütlenme Girişimine (İGEDER) üye bir grup, Güvenpark'ta toplanarak, Milli Eğitim Bakanlığına yürüdü.

Burada slogan atan grup adına yapılan açıklamada, Türkiye'de 100 binden çok öğretmenin ayda 400 YTL ücretle çalıştırıldığı, 30 bine yakın öğretmenin iş güvenliğinden yoksun olduğu ve KPSS sınavına 100 binlerce öğretmenin girmesine karşın yılda 20 bin öğretmen atandığı belirtilerek, atanan öğretmen sayısının Türkiye'nin ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğu kaydedildi.

Öğretmen unvanı alanlara sınavsız ve güvenceli iş hakkı sağlanması, öğretmenlere 12 ay üzerinden ücret ödenmesi, sigorta primlerinin zamanında yatırılması, sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada, Fen-Edebiyat fakültelerine ücretsiz formasyon hakkı verilmesi ve herkese eşit ve parasız eğitim hakkı istendi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 14:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?