4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Örgütler sahiplenmedi

Güven Akkuş yasadışı Türkiye İhtilalci Komünist Partisi'nin (TİKB) sempatizanıydı. Örgütün 'Anti-Faşist Mücadele Komitesi'ne katıldı. Şubat 1996'da Esenler'de basın açıklamasında ve Yenibosna'da afiş yapıştırırken gözaltına alındı. 

1996 yılında İstanbul Kadıköy'deki olaylı 1 Mayıs kutlamasında da örgütün kortejindeydi. Akkuş, 15 Haziran 1996'da bir basın açıklaması sonrasında gözaltına alınıp Emniyet'te sorgulandı. Akkuş, savcılıkta da kabul ettiği Emniyet ifadesinde, şu bilgileri verdi: "1 Mayıs'ta kortejden bir grup, bir polisi yere yatırıp dövüyordu, onlara katıldım. Polisin belindeki yedek şarjörü aldım. Daha sonra miting kürsüsüne çıkıp pankart açtım." 

Akkuş tutuklanarak cezaevine konuldu. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde halen süren davada yargılanan Akkuş için 'Yasadışı TİKB üyesi olmak' suçundan 15-22,5 yıl, diğer eylemlerle ilgili de 7.5 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezası isteniyordu. Davanın 26 Ocak 2007'teki duruşmasında savcı davanın zamanaşımı nedeniyle kaldırılmasını istedi. Zaten Akkuş, 23 Ocak 1998'de tahliye edilmişti. Ve cezaevinde TİKB'den ayrılarak PKK'yla yakınlaştığı iddia ediliyordu. Emniyet'in verdiği bilgiye göre, Hollanda'da kurduğu ilişkiler sonucu PKK'ya katıldı, Kuzey Irak'a giderek eğitim aldı ve burada 'canlı bomba' olmaya karar verdi.

Örgütler sahiplenmedi

Akkuş'un üyesi olduğu belirtilen TİKB adlı yaşadışı örgüt, 1997 yılından bu yana Akkuş'la hiçbir ilişkilerinin olmadığını iddia etti. PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre ise örgütten yapılan açıklamada, patlamayla ilgilerinin olmadığı belirtildi.
DHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 09:50:58
Güncelleme :24 Mayıs 2007 Perşembe 09:54:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?