4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Otel cinayetine 19 yıl hapis

Ulus’ta bir otelde çantasının sapıyla boğulmuş olarak bulunan genç kadının ölümüne ilişkin süren davada zanlı M.Ç. 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ULUS’ta bir otelde geçen Nisan ayında yaşanan esrarengiz cinayete ilişkin yapılan yargılama sonunda zanlı M.Ç., 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. M.Ç., otele birlikte geldiği 29 yaşındaki Y.E. isimli kadını çanta sapıyla boğarak öldürmekten yargılanıyordu. Ankara 5. Ağır Ceza ahkemesi’ndeki son duruşmaya Y.E.’nın annesi ve kızkardeşi ile avukatları Kenan Solmaz katıldı. Duruşmada savunmasını yapan M.Ç., maktul ile daha önceden tanıştığını söyledi.

BENİ OYUNA GETİRMİŞTİ

M.Ç. olayın şöyle geliştiğini ileri sürdü: "Daha önce Y.E. ile Kızılay’da bir barda tanışmıştık. Ben birlikte olmak istemiştim o da kabul etmişti. Daha sonra bir otele gittik. O ilk buluşmamızda Y.E., beni oyuna getirip bütün paramı alarak kaçmıştı. Bu olaydan aylar sonra onunla bir barda tekrar karşılaştık. Ben bir tartışmaya girmedim, daha sonra anlaşıp bir otele gittik. Ne olduysa ondan sonra oldu."

Savcılık makamı ise davaya ilişkin görüşünde M.Ç.’nin birlikte otele gittiği Y.E. ile burada tartışmaya girdiğini ve maktulün kendi çantasının kordonunu kullanarak cinayetini işlediğini belirtti. Mahkeme heyeti yapılan görüşme sonrasında M.Ç.’nin 19 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 09:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?