4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Polis her ipucunu değerlendiriyor

Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili ipuçlarına ulaşmak amacıyla bölgede bulunan kamera kayıtları inceleniyor. 

Anafartalar Çarşısı'nda meydana gelen bombalı saldırının görüntülerinin çarşının karşısında bulanan Ulus Şehir Çarşısı'nın güvenlik kameralarında olduğu öne sürülüyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından meydanı incelemek için yerleştirilen ve Haber Merkezi tarafından kaydedilen görüntülerde ipucu aranıyor. 

Bu arada polis, bölgede bulunan tüm binalardaki kamera kayıtlarını topluyor. 

Olay Yeri Şubesi ekipleri, patlayıcı artıklarını toplarken, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri çevre binalarda ve bankalarda bulunan tüm kayıtları topluyor. 

Ayrıca Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün bölge güvenliğini ve trafiğini kontrol amacıyla yerleştirdiği daha sonrada Mobese'ye bağlanan kameraların kayıtları da incelemeye alındı. 

TELEFON GÖRÜŞMELERİ DE MERCEK ALTINDA

Patlamanın olduğu otobüs durağının arkasındaki tüm araç ve yaya trafiğini incelemeye alan emniyet yetkilileri, bölgede yapılan tüm telefon görüşmelerinin de dökümünü inceliyor. Görüntülerde patlayıcıyı taşıyan kişinin kırmızı bir araç tarafından bırakıldığını belirten emniyet yetkilileri, "Bu aracı bulmaya çalışıyoruz. Plakanın sahte olduğunu düşünüyoruz" dediler. 

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre patlamanın, bir belediye otobüsünün durağa yanaşmasından hemen önce meydana geldiği öğrenildi. Patlamanın otobüsün yolcularını indirmesi sırasında yaşanmış olmamasının olaydaki can kaybı ve yaralı sayısının daha fazla olmasını önlediği belirtildi.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 17:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?