5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Şehit Yarbay toprağa verildi

Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile siyasi parti liderleri de katıldı.

Elazığ'da teröristlerce yerleştirilen mayının patlaması sonucu 2 gün önce şehit olan Jandarma Yarbay Alim Yılmaz için bugün Ankara'da devlet töreni düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Arınç, Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile çok sayıda Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatı mensubu katıldı.

Şehit Yarbay'ın cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu kıldırdı. Cenaze namazında Arınç, Erdoğan, Baykal ve Ağar yan yana saf tuttu. Cenaze namazına geçilmeden önce Arınç ve Erdoğan ellerindeki gülleri şehit Yarbay'ın naşına bıraktı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Başbakan Erdoğan, şehit Yarbay Yılmaz'ın ailesine taziyede bulundu. Taziye sırasında bir grup vatandaş, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde slogan attı.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 14:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?