4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sevgi Çiçeği Milli Piyango biletinde

Gölbaşı’nda yetişen "Sevgi Çiçekleri"nin motifleri Milli Piyango’nun 28 Şubat’taki çekilişi için bastırılan biletlerde motif olarak kullanıldı.

MİLLİ Piyango Genel Müdürlüğü’nün 28 Şubat’taki çekilişi için bastırılan biletlerinde Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yetişen "Sevgi Çiçeği"nin motifleri kullanıldı. Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, Milli Piyango Genel Müdürlüğü’nün 28 Şubat çekilişi için bastırdığı biletlerde dünyada sadece Gölbaşı’nda yetişen Sevgi Çiçeği motiflerinin kullanıldığını belirterek, biletlerin üzerine "Gölbaşı’nın Gizli Hazinesi" yazıldığını söyledi.

BİRLİKTE ÇALIŞMA

Gölbaşı’nın simgesi olan Sevgi Çiçeği’nin korunması ve tanıtımı için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Haşlak, piyango müdürlüğüyle yaptıkları çalışma sonucu önemli bir tanıtım çalışması gerçekleştirdiklerini bildirdi. Haşlak, Sevgi Çiçeği resimlerinin tam, yarım ve çeyrek biletler olmak üzere 1 milyon 600 bin adet Milli Piyango biletinin üzerinde yer alacağını belirtti.

Tanıtım için çok önemli

Başkan Haşlak: "Halk dilinde ’Yanar Döner’ ve ’Peygamber Çiçeği’ olarak da tanınan bu çiçek, ilçemizin en önemli değerlerinden. En önemli projelerimizden biri Sevgi Çiçeği’nin yılın 12 ayında yetişeceği bir ortam hazırlamak" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 09:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?