4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Su için bol bol dua edin

Barajlardaki su seviyesi tehlike çanları çalarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilginç önerilerle vatandaşlardan su tasarrufu istedi. Gökçek, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı dönemini hatırlatarak, "Başbakanımızın ’İşimiz duaya kaldı’ sözleriyle alay etmişlerdi. İki gün sonra alay eden gazetenin matbaasını su bastı" dedi.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye genelinde yağmur yağmamasından dolayı büyük sıkıntı yaşandığını ifade ederek, "(Melih Gökçek’in işi duaya kaldı) deniliyor. Yağmur yağmamasında dua etmekten başka yol yoktur. Bizim işimiz de duaya kalmıştır" diye konuştu.

TGRT Haber’de Nuri Elibol ve Murat Odabaş’a Ankara’nın sorunları ve projeleri hakkında konuşan Gökçek, ilginç açıklamalarda bulundu.

"Ben her zaman söylüyorum; bu işin tek yolu Allah’a dua etmektir" diyen Gökçek, yıllar önceki bir su anısını şöyle anlattı:

Erdoğan dua etti iki günde yağmur yağdI

"Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Belediye Başkanlığı yapıyordu. Sayın Erdoğan’ın bir televizyon kanalında ’İşimiz duaya kaldı’ şeklindeki sözleri üzerine bir gazete Erdoğan ile alay ederek, ’Duaya mı çıkacaksın’ diye yazmıştı. İşte takdiri ilahinin gücü, Erdoğan’ın bu sözünün ardından 2 gün sonra yağmur yağdı ve o gazetenin matbaasını da su bastı. Sayın Erdoğan’ın işi iyi ki Allah’a kaldı. Bende Ankara’da böyle istekte bulunuyorum.

GÖKÇEK’TEN İNCİLER

Gökçek’İn, Ankaralı’dan su tasarrufu için yapmasını istedikleri ise şöyle:

15 dakika değil, 2 dakika duş alın.

Tuvaletlerde pisuara yarım basın.

Hanımlar bulaşık yıkarken bir tabağa şarıl şarıl su akıtmasınlar.

Bol bol dua etsinler.

Gökçek Ankaralı’nın etmesi gereken duayı da şöyle açıkladı:

"Yağmurun da nereye yağacağı çok önemli. Özellikle Kızılcahamam ve Çamlıdere’ye, önce kar, sonra yağmur yağması için dua etsinler. Çünkü en iyisi böyledir."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 09:31:14
Güncelleme :20 Ocak 2007 Cumartesi 09:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?