1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Temizlik' faciası

Ankara'da evlerini markasız ve ucuz temizlik maddeleriyle temizleyen anne ile birlikte 2 yaşındaki bebeği zehirlenerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Keçiören Afacan Sokak 23 numarada oturan Koray ve Göknur Cengiz çifti, bayram öncesi evinde temizlik yapmak istedi. Çarşıdan aldıkları markasız çamaşır suyu ile tuz ruhunu karıştıran ve temizliği bu karışımla yapan Cengiz ailesi, kokudan dolayı evin bütün odalarını havalandırdı.

Ailenin küçük kızı Azra'nın yattığı odanın penceresini kızları yatarken üşümesin diye erken kapatan çift, salonda televizyon seyretmeye başladı. Küçük Azra'nın ağlayarak uyanması sebebiyle anne Göknur Cengiz odaya giderek kızını uyutmaya çalıştı.

Baba Koray Cengiz, eşinden ve kızından uzun süre ses gelmemesi üzerine odaya giderek, uyuduğunu sandığı eşini uyandırmaya çalıştı. Tüm çabalarına rağmen eşini ve kızını uyandıramayan baba, hemen 112 Hızır Acil Servis'i arayarak ambulans istedi.

Sağlık ekiplerinin eve geldiklerinde, anne Göknur (22) ile kızı Azra (2) Cengiz'in cesetleriyle karşılaştı. Olay yerine karakol ve sivil şubelerden ekipler çağrılarak, inceleme başlatıldı. Yapılan incelemelerin sonunda anne-kızın, kullandıkları temizlik malzemelerinden çamaşır suyu ile tuz ruhunun karışımı sonucu oluşan bir kimyevi maddeden etkilenerek öldükleri belirlendi.

Anne kızın cesetleri, Keçiören Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Ailenin yakınları evin önünde sinir krizleri geçirirken, genç çiftin temizlik yaparken kullandıkları malzemelerin pazarlarda satılan markasız ve ucuz temizlik maddeleri olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 07:11:01
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 07:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?