1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ulucanlar'da protesto gösterisi

Ulucanlar Cezaevi'nde 6 yıl önce 10 mahkumun ölümü 78'inin yaralanması ile sonuçlanan olaylar bazı gruplar tarafından protesto edildi. Ulucanlar Cezaevi önünde ilk protesto İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi tarafından gerçekleştirildi.

Cezaevi önüne gelen bir grup İHD'li adına bir açıklama yapan İHD Ankara Şube Başkanı Salih Karaarslan, 26 Eylül 1999 tarihinde gerçekleştirilen operasyonun 'Hayata dönüş' operasyonlarının provası niteliğinde olduğunu belirterek, tecrit ve izolasyon politikalarının kaldırılması ve yeni Ceza İnfaz Kanunu'nun uygulamadan kaldırılmasını sağlamak için bir araya geldiklerini söyledi. Karaarslan, tecrit ve izolasyonu daha da ağırlaştıracak ek cezaevlerinin yapımına son verilmesini ve İmralı'da dahil tüm cezaevlerinde tecride ve izolasyona son verilmesini istediklerini ifade ederek, cezaevlerinin, insan hakları örgütleri ve ilgili meslek örgütlerinin izlemesine açık olması gerektiğini söyledi. Yapılan açıklamanın ardından İHD'liler cezaevi girişine karanfil bıraktıktan sonra dağıldı.

Ulucanlar Cezaevi önünde gerçekleşen bir başka gösteride ise, Talatpaşa Bulvarı üzerinde toplanan ve aralarında ESP, HÖC gibi grupların bulunduğu yaklaşık 150 kişilik bir grup, "Katliamcılardan hesap sorduk, soracağız", "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz" gibi sloganlar atarak cezaevi önüne yürüdü. Burada yoğun güvenlik önlemleri altında bir basın açıklaması yapan grup, cezaevi girişine karanfil bıraktıktan sonra olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 14:10:56
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 14:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?